Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

R

#226 Re: Re: Re: ZE ZÁPISU ZASEDÁNÍ MMO DNE 20.3.2013

2013-04-05 19:34


Nepřihlášený uživatel

#227 To není vtip !

2013-04-06 09:07

U nás vybereme ročně na poplatcích zhruba pět tisíc korun. Finančně to pro naší obec není žádná vysoká částka, která nám jde do rozpočtu, ale určitě má poplatek své opodstatnění. Když majitel zaplatí za svého psa poplatek, obdrží známku. Pes je evidován a když se ztratí, víme, komu patří,“ říká starosta Zavlekova Vladislav Vaňourek. V Zavlekově platí majitelé za jednoho psa 30 korun ročně, za každého dalšího pak 100 korun. Tento poplatek jsou majitelé psů povinni platit za psa od šesti měsíců jeho věku.
http://www.denik.cz/plzensky-kraj/navrh-senatora-kubery-zrusme-poplatky-za-psy.html
R

#228 Re: To není vtip !

2013-04-06 09:47

#227: - To není vtip !

Pan senátor a primátor Kubera má pravdu: Zrušme poplatek za psy! Naprosto souhlasím. "Modří hoši" by už konečně mohli lidem trochu pomoci a ne jim pořád jen všechno zdražovat. Nuže: volby 2014 se blíží. Vzhůru do toho přátelé! :)

 

http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/kubera-ods-zrusme-poplatky-ze-psu-cr.aspx


Nepřihlášený uživatel

#229 čipování

2013-04-07 12:09

Nejen čipování mi vadí,ale ještě více to,že po majitelích něco chtějí a je jim zatěžko poslat nějaký dopis s odůvodněním proč to tak má být a ne ,aby si všechno zjišťovali sami.Všichni nemají internet a znám několik lidí,kteří nemají ani televizi. Moje dcera má psa ve Vítkovicích, předloni platila 500 korun, loni už 1000 a letos se ani neobtěžovali poslat složenku.Tak kde to žijeme. Je tady nepředstavitelný bordel, největší problém jsou čivavy,maltezáci, jorkšíři. Policajti opět začínají pokutovat a mě by zajímalo,kde byli v zimě? To jsem za celou dobu neviděla ani jednoho.To jsme to dopracovali.Problémy se přesouvají na vedlejší kolej a všechno se točí kolem nepodstatných věcí. Je mi z toho fakt smutno
Dedahad

#230 Poraďte - PROSÍM

2013-04-07 20:53

Petici jsem již podepsala, jsem jednoznačně proti čipování. V současnosti řeším jiný problém: našla jsem psa-křížence stř. velikosti asi ani ne ročního, dle chování týraného a zřejmě vyhozeného. Neměl známku a zcela jistě není čipovaný, nikdo jej nepostrádá. Nemohla jsem si jej nechat a protože byl venku v těch nevětších mrazech a byl už značně vyhladovělý a dehydrovaný, svěřila jsem jej sousedům z vedlejšího rodin. domku. Zdáli se mi jako slušní lidé.Navíc jsem jej odchytila v sobotu. Na policii mne odmítli se sdělením, že je to nalezená věc a tudíž jej musím zavést na úřad, což pochopitelně v sobotu nešlo. Bohužel se ukázalo, že ti lidé se nechovají ke psovi dobře. Nechávají jej venku i v tom nejhorším počasí, domů ho v žádném případě nepustí. Není to ale pes, vhodný do boudy a ani tam nechce být, zřejmě byl zvyklý v bytě. Když prší, je na kost promočený a chvěje se zimou. Je neustále zavřený za plotem, nevezmou ho ani na chvilku ven, když jde kolem nějaký pes, tak kňučí a chce za ním. Když náhodou jsou ti lidé venku, tak si jej ani nevšimnou. Prostě mají pocit, že veškerá péče o psa spočívá v tom, že dostane nažrat. Byla jsem za jejich veterinářem, ten mi potvrdil, že se jedná o psychické týrání. Řešila jsem odebrání psa s městskými policisty i na úřadu, ale bylo mi sděleno, že psa od nich vzít nemohu, protože to je dar, tudíž věc, a že se musím jeho vrácení domáhat soudně. Je mi to líto, když si představím ten jeho doživotní kriminál, protože jako důchodce si nemohu soudy dovolit a mrzí mne, že ten chudák bude pykat za moji chybu, byť míněnou dobře. Prostě naše zákony stran zvířat jsou zrůdné.

Autorka textu  nedala souhlas ke zveřejnění svého jména !


Nepřihlášený uživatel

#231 k poznámce p. Kajnara

2013-04-09 10:34

mám takový dojem, že i kdybyste byl čipovaný a zaběhl se, nikdo Vás nebude hledat, naopak byste udělal hodně lidem v Ostravě radost. Nemůžete to nějak urychlit?
Dedahad

#232 Srovnejte s Listinou základních práv a svobod.

2013-04-12 07:55

SNAD SPOKOJENI JIŽ MOHOU BÝT TI CHOVATELÉ PSŮ , KTERÝM ŠLO JEN O FINANČNÍ STRÁNKU ČIPOVÁNÍ - MĚSTO SLÍBILO 100 Kč / na rozdíl od původního znění vyhlášky , že náklady čipování hradí chovatel psa / a další peníze mají přispět jednotlivé obce , asi v rozmezí 0 - 500 Kč - což není dosud obcemi upřesněno !

Info MF Dnes z 12.4.2013 - příspěvek O.Poruby až 400,-Kč , příspěvek O.Jih 100,-Kč !

Stejná země / ČR / - stejná Ústava / ČR / - stejné zákony / ČR / - stejná vyhláška OZV č.9/2012 v jednom městě , ale přesto rozdílné práva .

Právní úprava ›› Listina základních práv a svobod ››
OBECNÁ USTANOVENÍ
Čl. 1
Lidé jsou svobodní a rovní v důstojnosti i v právech. Základní práva a svobody jsou nezadatelné, nezcizitelné, nepromlčitelné a nezrušitelné.

mon

#233 Hroza!

2013-04-13 17:45

Dnes na stv1 isla relacia moj dom,moj hrad.A tam ukazovali nazivo ako zacipovala stara pani veterinarka cerveneho kocura ako garfield.A este ten moderator tam bubnoval ako kedysi v stredoveku,ze dava sa na znamost,ze sa cipuju nie vy ludia, ale vase zvieratka.No poviem vam tlak sa mi zvysil,aj ked mam dlhodobo nizky tlak.O par dni bude bubnovat a povie,aby v tom zvieratka neboli sami zacipujeme sa aj mi ludia...boze kde to zijeme...
R

#234 Všimla si nás Česká televize :)

2013-04-17 12:50

Pan Petr Hadaščok st. (člen petičního výboru a spoluautor „Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů“) hájí v České televizi svobody nejen majitelů zvířat, ale všech občanů proti bezcitné ostravské vyhlášce č. 9/2012: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10122978233-udalosti-v-regionech/413231100030416/video/ (čas 18:19min.)

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/petr_hadascok_udalosti_v_regionech_ct_16-4-2013.jpg


Nepřihlášený uživatel

#235 čipování

2013-04-17 19:45

Dobrý večer,já opravdu nemám slov. Nejen neustálá šikana ze stran policajtů ohledně puštěných psů,ale tahle vyhláška o čipování je snad největší hovadina kterou radní vymysleli.Chci vidět policajty jak budou chodit do rodinných domků a kontrolovat čipy psů.Když všichni,tak všichni! A co bezdomovci a cikáni.Ti jsou sociálně slabí takže žádná pokuta jim samozřejmě nehrozí,jinak to bude diskriminace.Možná, že by byla dobrá nějaká demonstrace a nebo dobrý právník,který by tuhle vyhlášku napadl.Já už fakt nemám slov k tomu co se tady děje. Divím se, že si lidi berou psy z útulku.Do těchto podmínek ani náhodou.Místo, aby lidé kteří berou psa z útulku měli nějaké úlevy, třeba snížit daň jako odměna že udělali dobrý skutek,ne,jen ať platí.Znám pána,který řekl policajtům,že jestli ho ještě jednou zastaví kvůli psa,že ho vrátí zpátky do útulku.To by bylo, kdyby tohle udělalo více lidí.A já bych se ani nedivila.
R

#236 Re: čipování

2013-04-18 06:10

#235: - čipování

Dobré ráno,

výše zmíněná reportáž navíc ukázala další legální možnost obrany všech svobodomyslných a slušných občanů České republiky vůči narušování soukromí a svobodného života, kterým přeci nikdo nikomu neškodí. Příslušník městské policie je totiž před pokusem o skenování Vašeho psa povinen předejít možné škodě, kterou by mohl způsobit jak Vám jako majiteli zvířete, tak zvířeti samotnému a především sám sobě např. pokousáním, poškrábáním, narušením veřejného pořádku, které by vyprovokoval pokusem o skenování v bezprostřední blízkosti psa (čtečka se musí dostat jen pár centimetrů od místa implantace čipu a ten je mnohdy problematické najít atd.). Jestliže je neznámá osoba s podivným předmětem v ruce (příslušník policie) pro psa cizí a on si takovou osobu vyhodnotí jakožto nebezpečnou, nemůžete Vy jako majitel psa ručit za to, že se policistovi nic nestane při pokusu o skenování Vašeho psa. Proto si všimněte, jak se příslušník policie v reportáži opakovaně dvakrát ptá, zda může bez obav přistoupit k psovi. Pokud byste totiž v ten moment prohlásili: nemůžete ručit za bezpečnost policisty při skenování, jelikož Váš pes vedený na vodítku nemá momentálně náhubek (ten nemusí mít za všech okolností) a má například v případě loveckých plemen psů ostré drápky, pak samozřejmě policista nebude moci zvíře oskenovat a pokud nepácháte jiný přestupek ani trestný čin, tak by Vás měl nechat pokračovat v klidné procházce i bez obtěžujících kontrol. Budu velmi rád za praktické zkušenosti. Srdečně Vás zdravím! :) God Bless! :)

 

Necipujtenas.cz

#237 Pozvánka na jednání Magistrátu města Ostravy 24. dubna 2013

2013-04-20 15:52

Pozvánka na jednání Magistrátu města Ostravy 24. dubna 2013, Česká republika, 729 30 Ostrava, Prokešovo náměstí 8, od 09:00hod.: http://www.necipujtenas.cz/akce/
Dedahad

#238 Pozor na podivné návnady !

2013-04-23 14:27

http://ostrava.idnes.cz/straznici-ve-frydku-mistku-nasli-na-ulici-maso-naplnene-granulemi-1ct-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130411_160148_ostrava-zpravy_jog

Potíž je v tom, že psi se vždy chovají jako psi, ale lidé se ne vždy chovají jako lidé -včetně části zastupitelů MO !

Necipujtenas.cz

#239 Super argumenty proti povinnému čipování - Tohle je třeba si přečíst :)

2013-04-24 13:58

Otevřený dopis občana Ostravy a předsedy Svobodných v Moravskoslezském kraji pana Ing. Jiřího Zapletala zaslaný všem zastupitelům statutárního města Ostravy s jasnými argumenty proti povinné-plošné-nákladné a nedobrovolné implantaci cizích těles do zvířecích organismů - tzv. "čipování": http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/otevreny_dopis_zastupitelum_ing_zapletal_svobodni_ms-kraj_23-4-2013.pdf
xxx

#240 Čtečky

2013-04-24 15:11

Chtěla bych se zde zmínit o kvalitě čteček. Jsem chovatelka pudlů a štěňata, která mi šla letos k bonitaci měla problém s přečtením čipů, ikdyž jsou všechna čipovaná. Jednomu to nenašlo více čteček, musel se nechat přečipovat, další musel vyzkoušet čteček více, než se čip načetl. Tak si říkám, jak to pak bude s kontrolami policistů, budu se s nimi dohadovat, jestli mám čip nebo oni špatnou čtečku?????
Jitka

#241 Re:

2013-04-24 16:10

#7: kapi -

Není problém, dávejte si čipovat koho chcete. Je to Vaše rozhodnutí. Na nás nechte zase rozhodnutí svého psa nečipovat. Tady jde o povinnost, nažízení a nucení k něčemu, co je nám bytostně odporné!   Stejně jako např. svícení za slunečného počasí. Další zhovadilost naších rádoby poslanců a senátorů.


Nepřihlášený uživatel

#242 čipování

2013-04-24 16:37

Přečetla jsem si dopis ing.Zapletala. Je to skvěle napsané a přesně tak , jak to je. Se vším co tam je napsáno souhlasím a jen doufám, že ti zabedněnci na radnici tuto vyhlášku přehodnotí.Já mám obě fenky tetované, mají na obojku známku a přívěsek s telefonem a jménem. No přece je ještě nebudu čipovat, ale už vidím jak mě obtěžují policajti s tím, že tetování nevidí a vůbec nevím jak bych jim to měla ukázat.To bych psa měla převrátit na záda a už chci vidět jak psi budou držet.Mají číslo napsané v pase a průkazu původu a to snad stačí.
Dedahad

#243 OBČANÉ OSTRAVY JSOU VSTŘÍCNÍ ......

2013-04-25 05:26

PRIMÁTOR OSTRAVY ING. KAJNAR DOSTAL 24.4.2013 NA ZASEDÁNÍ MMO JAKO DAR OD OBČANŮ OSTRAVY ELEKTRONICKÝ ČIP, KTERÝ MU BYL NA MÍSTĚ I PŘEDÁN ! PRIMÁTOR PODĚKOVAL A SLÍBIL, ŽE SI HO NA VLASTNÍ NÁKLADY NECHÁ ODBORNĚ APLIKOVAT !

Je to přesně po půl roce od schválení 1.verze vyhlášky č.9/2012 - t.zv. psí vyhlášky .

http://ostrava.idnes.cz/primator-ostravy-dostal-cip-dg1-/ostrava-zpravy.aspx?c=A130425_1921583_ostrava-zpravy_jog


Nepřihlášený uživatel

#244

2013-04-25 06:55

Souhlasím s primátorem Kajnarem. Je třeba očipovat všechny křišťálově čisté socany ať je rychleji může najít mezinárodní policie.
Iza

#245 Jsem jednoznačně pro čipování

2013-04-25 08:32

Jsem dlouholetá chovatelka psů a ještě dnes potkávám majitele psů, kterým bych psa nejraději zabavila. Z tohoto důvodu jsem jednoznačně pro čipování psů!!! Sama mám svého psa již 3 roky očipovaného.
Uvádím zde důvody proti čipování a pro čipování.

Proti čipování:
- před třemi lety jsem si pořídila nové štěně a byla jsem proti čipování z nevědomosti (byla jsem proti vkládání čehosi neidentifikovatelného pod kůži svého 3 měsíčního štěňátka)
- čipování může být bolestivé (rozhodně je to méně bolestivé než kupírování uší a ocasů - v ČR zakázané, myslím, že na Slovensku ještě povolené), mého psa aplikacce čipu nebolela, ale nedávno si kolegyně čipovala štěně a bolest se dostavila, je to individuální, sammotný čip psovi nevadí, bylo by vhodné školení veterinářů (možná by bylo vhodné lokální umrtvení před aplikací)
- jsem proti čipování ve městech, kteří zavádí povinné čipování a obyvatelům, kteří již mají psa, nepřispějí na jejich aplikaci

Důvody pro čipování:
- jsem pro čipování všech psů v ČR, kteří nemají čitelné tetování, u nich si myslím, že to není nutné, pokud není nutný čip na výstavy v zahraničí a jsou řádně nahlášeni
- díky čipu, pokud pes je řádně zaregistrován (uvedeno jméno a adresa majitele), pes má velkou šanci, se vrátit k původnímu majiteli, psa by neměli odvážet do útulku, ale přímo telefonicky kontaktovat majitele
- pes s čipem, který je týrán svým majitelem, může dojít k identifikaci takového majitele a zakázat mu další chov psů
- se psem s čipem můžete bezproblému vycestovat do zahraničí
- čipování psů částečně omezí chov množitelů a tudíž se sníží počet týráných a zneužívaných psů (hlavně fen) www.stop-mnozitelum.cz



Necipujtenas.cz

#246 Re: Jsem jednoznačně pro čipování

2013-04-25 08:53

#245: Iza - Jsem jednoznačně pro čipování

Dobrý den,

děkuji Vám za Vaše rozumné argumenty. Prosím seznamte se také s desítkami anti-tezí z České republiky a ze světa na našem webu necipujtenas.cz . Mnohá tvrzení, která popisujete ve svém komentáři jsou již rozporována na základě oficiálních dokumentů patřičných úřadů, zájmových organizací, vědeckých institucí a politické reprezentace a hlavně konkrétních lidských tragických příběhů chovatelů. Děkuji Vám. Admin www.necipujtenas.cz

 

 

Necipujtenas.cz

#247 Jak to bylo na jednání zastupitelstva a kdo jak hlasoval 24.4.2013

2013-04-25 09:00

Tiskové prohlášení Necipujtenas.cz ve věci legálního potlačování svobody slova občanů Ostravy při jednání zastupitelstva města Ostravy 24. 4. 2013 a k veřejnému závazku pana primátora k "sebeočipování":

"Pan primátor bude zároveň jistě poctivě plnit svůj veřejně deklarovaný slib o „sebeočipování“. Občané jej budou od nynějška až do voleb roku 2014 chodit pravidelně kontrolovat a skenovat svými čtečkami mikročipů, aby se zmenšila pravděpodobnost - jak sám prohlásil -, že se „zaběhne“." Celý text i s fotografiemi viz http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/
Josefka
Nepřihlášený uživatel

#248 Dobry večer

2013-04-25 17:52

Zasadně nesouhlasim s čipovanim psu i za cenu že sveho psa odhlasim a nebudu městu platit poplatky-cela leta jsem poctivě dodržovala všechna nařizeni -nova vyhlaška mě natolik rozčilila že už nejsem ochotna dale jakakoliv nařizeni akceptovat -mam čistokrevneho psa s tetovanim a do zahraniči necestujeme aby pejsek neprožival zbytečně stresy-nenecham ji zbytečně trapit -neni pravda že čipovani je podobne běžne vakcinaci-je to cizi předmět v těle zviřete-nikdo neprokazal že to nema vedlejši učinky-a vnimam to jako velkou diskriminaci nas chovatelu-město by se mělo zabyvat nepořadkem a uklidem exkrementu po psech od chovatelu kteři neuklizeji-peněz maji dost když si dokaži na vanoce přerozdělit spoustu peněz /premie/-nam se to vysvětli tak že jdou tyto prostředky na sekani travy a osvětleni+přispěvky na utulek-tak nevim proč ma Třebovicky utulek nedostatek peněz-asi dostanou jen nepoměrnou čast financi-Josefova

Necipujtenas.cz

#249 Zprávy sdělovacích prostředků

2013-04-26 15:43

Občan Ostravy a předseda krajského sdružení Moravskoslezského kraje Strany svobodných občanů (Svobodní) pan Ing. Jiří Zapletal se odhodlaně v televizi Polar zastává a bojuje za obyvatele Ostravy proti bezcitné vyhlášce o povinném čipování psů a pan náměstek primátora zároveň už také připouští možnost zrušení nebo změny dané vyhlášky v případě předložení návrhu ze strany některého ostravského zastupitele: http://www.polar.cz/archiv/video/regionalni-zpravy-polar-25-04-2013-16-00; http://infoportaly.cz/ostravsko/ostrava/13799-zastupitele-odmitli-petici-proti-cipovani
Necipujtenas.cz

#250 Výborný text pana Petra Hadaščoka st.

2013-04-26 15:45