Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

magistra

#26

2013-01-04 14:20

O psech v Ostravě rozhoduje někdo, kdo bydlí ve Frýdlantě !!!!
Rdm

#27 Re: Re: Re: Re: Re: čip a co dále..?

2013-01-04 15:28

#24: Dedahad - Re: Re: Re: Re: čip a co dále..?

tyto informace by měl mít každý pejskař, který psa čipovat nechal. Při cestách se psem po EU je totiž čipování psa povinné, ale EU sama kvůli toho nevytvářela vlastní databázi, tak jak to chtějí radní Ostravy.

Rdm

#28 Re: jsem proti!!!!

2013-01-04 15:35

#25: Filip - jsem proti!!!!

To by mne zajímalo co to bylo za nemehlo veterináře. Náš pes čipování podstoupil a nebylo na něm znát, že by jej to nějak bolelo. Je to opravdu jako píchnutí injekce.

Že by čipy nebyly odzkoušené je nesmysl, čipování zvířat se provádí již řadu let, ale to neznamená, že v ojedinělých případech nemůže dojít k nějaké reakci. To je ovšem riziko i běžného očkování - prostě každý organismus může reagovat  odlišně.

Dedahad

#29 Re:

2013-01-04 15:50

#26: magistra -

Jen tak přemýšlím, zda se radní snaží záměrně na .... KRKNOUT TY , kteří je volili ! S vyhrůžkami pokut resp.dalších sankcí to začíná a potom se to vyrábí "SMETANA či KOTROUŠ" !!! Žádný , ale skutečně ŽÁDNÝ pokus o vstřícný krok ze strany městských konšelů jsem DO TÉTO CHVÍLE nezaznamenal, jsem zvědavý na dnešní vyjádření mluvčí magistrátu - 16.00 POLAR . Opakovat , kolik která radnice na čipování přispěla je zavádějící a zbytečné, NÁMI ZVOLENÍ KONŠELÉ už rozhodli o povinném čipování ,které mají uhradit chovatelé psů , tak bude povinné i kdyby čert na koze jezdil ! O způsobené bolesti psů v tomto případě vůbec nepřemýšlejí stejně jako o trestnosti týrání zvířat , jediné co dosud předvedli je - "UHLÍŘI , ZAPLAŤ DANĚ " ! A jen tak na okraj - neměl být povinný i t.zv. II. pilíř důchodové reformy ? Neměly být povinné SKARTY ? Dokáží ustoupit i Kajnar s Madejem ?

http://gidnes.cz/u/disk/smile8.gif...

UVIDÍME

http://gidnes.cz/u/disk/krik2.gif...

Gabina

#30 zamyšlení

2013-01-04 18:40

v rychlosti jsem si přečetla zdejší diskuze a udiveně kroutím hlavou.nebudu obhajovat čipování nebo ho hanit.
zdejší moderátor fóra je sebestředný jako inkvizitor v procesch s čarodějnicemi. jakékoli názory jsou zašlapány,vše se odmítá a jen on má pravdu.má prostě patent na rozum.že jsem nergistrovala jeho protestní vystoupení když byly chovány slepice na malých prostorech,nehřímá proti kupirování psů,které je zakázáno od roku 1992 a dodnes jsou kupirovaní psi vidět.rozumím tomu,tímto se prostě nezviditelní,což mu dělá zajisté dobře.nejvíce mně pobavila zmínka o čipování lidí...např. marťany vyhrožoval již jeden známý člověk a byl dosti k smíchu.
tatínek měl nehodu na motorce,kde se srazil s volně pobíhajícím psem. 6 měsíců nemocenská,pes umřel,majitele se nepodařilo zjistit(pes byl udržovaný). Nikde se zde nepíše o zodpovědnosti(majitel psa by jistě rád uhradil bolestné atd.)-pokud jsem slovo zodpovědnost opomněla přečíst někde výše,tak se pisatelům omlouvám. stačí se projít v ostarvských parcích a kolik psů běhá na volno,i když to je zakázané.když se člověk ohradí tak je verbálnš a někdy málem i fyzicky napaden. opět žádná petice proti porušování vyhlášky....

P.S. Psa mám,uspěšně složené ZOP a dělám Dogtrekking
Dedahad

#31 Re: zamyšlení

2013-01-04 19:22

#30: Gabina - zamyšlení

Jen pár slov o zodpovědnosti - CITACE Z PETICE :

"Vynucovaným čipováním psů se jejich počet nesníží , stejně jako se tímto opatřením nesníží množství exkrementů ani  počty nezodpovědných chovatelů psů a problémy s tím spojené ! A ti občané , co dodnes nemají evidenční známky pro své psy , nebudou mít ani čipy ! Je to tedy trest pro ty slušné a platící chovatele , bohužel , ti nezodpovědní se zásluhou radních zase mohou smát - na ně radnice nemají !"

V rychlosti čtete a výsledek podle toho vypadá ! Nejsem , stejně jako asi většina zde diskutujících žádný  profesionální pisatel petic , /mimochodem tato je moje první / jsem jen už postarší ojetý dědek , kterému došla trpělivost nad arogancí moci, klientelizmem a dnes i nad rozumováním jedné ....... - no na rozdíl od vás nemíním urážet ani zdůrazňovat inkvizitorky a čarodějnice a čísi sebestřednost ! Za koho kopete ???? Za ty volně pobíhající psy po Ostravských parcích se moc omlouvám , samozřejmě je to moje vina , MP nestíhá !

 

Čtěte prosím p o m a l u - nejsou to moje slova :

:-((  Mám raději omyly nadšence, než lhostejnost mudrce. 

 

:-((  Lhostejnost, byť jsme ji nazývali jakkoli jinak, je strašnou a trvalou formou krutosti.“

georgie

#32 Re: zamyšlení

2013-01-04 20:21

#30: Gabina - zamyšlení

Mějte si složené, co chcete, ale mi vadí,když mi někdo přikazuje, co mám dělat se svým psem. Čipování je v každém případě zásah do organismu zvířete a pokud se zvíře nemůže bránit, je tady jeho majitel,který má rozhodnout, zda je čip potřebný nebo ne a ne páni z magistrátu, kteří vidí Ostravu jen z okýnka svého služebního vozu.

Dedahad

#33 georgie - díky

2013-01-05 09:04

"Čipování je v každém případě zásah do organismu zvířete" a zásah bolestivý , což přiznávají nejen někteří konšelé , ale i zvěrolékaři . Na rozdíl od vakcinace to není zásah nezbytný a tudíž je na pováženou , zda "čipovací vyhláška" 9/2012 nenabádá k porušování zákona na ochranu zvířat proti týrání zákon 246/92 Sb :
-Zvířata jsou stejně jako člověk živými tvory, schopnými na různém stupni pociťovat bolest a utrpení, a zasluhují si proto pozornost, péči a ochranu ze strany člověka.
-Účelem zákona je chránit zvířata, jež jsou živými tvory schopnými pociťovat bolest a utrpení, před týráním, poškozováním jejich zdraví a jejich usmrcením bez důvodu, pokud byly způsobeny, byť i z nedbalosti, člověkem.
- Zakazuje se týrání zvířat jak volně žijících, tak i chovaných v lidské péči.Zakazují se všechny formy propagace týrání zvířat.

Nejsem právník ......

Gabina

#34 Re: Re: zamyšlení

2013-01-05 12:23

#31: Dedahad - Re: zamyšlení

na Vaší odpovědi je opět vidět jak fabulujete,překrucujete a vybíráte si co se Vám hodí.

  1. Já jsem se zmiňovala pouze o úrovni diskuze!Petice mne nezajímá,nejsem z Ostravy.
  2. Sebestřednost je klinický pojem,na přirovnání k inkvizitorovi není nic hanlivého.Měla jsem raději napsat sebestředný narcis(klinický pojem)?
  3. na diskuzi jsem se z Vaší strany nikde nedočetla o nějakém plus pro čipování,žádné seriozní argumenty pro a proti.
  4. Je vidět,že rovněž vnímáte další problémy v soužití psů ve městě,ale toto Vás už nepálí(nestojí další peníze kromě ročního poplatku),takže za to můžou ONI.

Užijte si Vaší chvilku,přeji Vám i vašemu pejskovi jen to nej.Další diskuze je již ztráta mého času .

Dedahad
Nepřihlášený uživatel

#35 Velmi se mi líbí citát pana Kopeckého : kdyby hloupost nadnášela , ,,,,,,,,

2013-01-05 12:33

Ano , je to reakce na Gabinu , proč tu proboha lozí , když ji petice nezajímá ? Nebydlí náhodou ve Frýdlantu? Ekonomické zájmy , kdo to platí ? Že by jen "LOAJALITA" , prémie zaměstnance , nebo odměna od řádku či od písmene ?

 

....jasné , stručné , VYČERPÁVAJÍCÍ ... to už tu bylo také ! Jsou to metody MAMA či ........ ? - přemýšlejte .

Hafaan

#36 Re: čipy

2013-01-05 14:49

#3: Paja - čipy

Souhlasím,přesně tak,více jak měsíc mě rozčilují petardy které dodnes slyším.Hlavně ,že je to zakázané.Mám psa také tetovaného,v době kdy jsem ho koupila se nečipovalo.Někdo chodí se psem volné,nesbírá lejna.Ti budou čipovat?A co naši snědí spoluobčané,oni za ně ani neplatí a neočkují,natož aby čipovali.A chci vidět lidi na vesnicích které patří pod Ostravu.Až budou mít všichni tito majitelé psy načipované,potom dám i já psa načipovat.Ale zase to postihne slušné lidi.A co policajti,ti jen majitelé psů šikanují protože se to nedá jinak nazvat.Aspoň v Porubě,nevím,jak je to v jiných částech Ostravy.Prostě je to bordel!!!

Dedahad

#37 BRNO NEČIPUJE !

2013-01-05 19:18

Je vidět , že nejsou všude stejní konšelé , závidím Brňákům .
daňový poplatník

#38

2013-01-05 19:49

Nevěřte,že čipování je pro blaho občanů, jde jen o další možnost jak získat peníze daňových poplatníků do soukromých kapes
georgie

#39

2013-01-05 20:12

Budu platit poplatky, budu sbírat hovna, pokud pes způsobí škodu, uhradím ji, ale nikdo nebude do mého psa cpát elektronické hovadiny!!!!! Můj pes je čivava a ne terminátor !!!
Nika

#40 Proč zrovna za pejsky

2013-01-05 21:22

Proč se musí platit poplatky za psa na zahradě a v bytě...a teďka dokonce mají byt i očipovaní? proč se nemusí platit například za kočky a jiná zvířata. Nad tím mi zůstává rozum stát.
R

#41 Vyhlášku je třeba bezodkladně zrušit!

2013-01-06 11:51

Vyhlášku je třeba bezodkladně zrušit. Dneska o tom byla výborná reportáž na Rádiu Impuls v hlavních zprávách. Jen tak dál přátelé. God Bless and Onward! :)

"In the long history of the world, very few generations have been granted the role of defending freedom in its maximum hour of danger. This is that moment, and you are that generation." Judge Andrew Napolitano

"God and people will like you and consider you a success." Proverbs 3:4.

"Let us therefore animate and encourage each other, and show the whole world that a Freeman, contending for liberty on his own ground, is superior to any slavish mercenary on earth." - George Washington ~ General Orders, July 2, 1776

“If people let government decide what foods they eat and what medicines they take, their bodies will soon be in as sorry a state as are the souls of those who live under tyranny.” ~ Thomas Jefferson

"Freedom is the right to question and change the established way of doing things." RONALD REAGAN, speech at Moscow State University, May 31, 1988

„Spravedlivý má zájem o právo ubohých, darebák o tom nechce vědět nic.“ Přísloví 29:7

„Spravedlností král posiluje zemi, kdo ale zvyšuje daně, ten ji pustoší.“ Přísloví 29:4

„´Běda i vám znalcům Zákona!´ odpověděl Ježíš. ´Zatěžujete lidi neúnosnými břemeny, ale sami na ta břemena ani prstem nesáhnete.´“ Lukáš 11:46
Haf

#42 Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 15:36

#34: Gabina - Re: Re: zamyšlení

Můžete nám sdělit, Gábino, nějaká pozitiva čipování? Mám na mysli pozitiva pro občany města, majitele psů nebo psy samotné? Já jsem žádná neobjevil a pokud nebudu se psy chtít vycestovat (někdy mám pocit, že bych to měl udělat a trvale), marně nějaký důvod hledám. Podotýkám, že jeden náš pes je čipován z útulku a druhý identifikovatelný dle tetování, oba nosí známky. Proč někdo rozhoduje o mé povinnosti duplicitně označovat psy, navíc na mé náklady?Stačí přeci povinnost mít psa označeného libovolným způsobem dle uvážení chovatele a toto kontrolovat.

Když má Váš pes ZOP, proč nemůže běhat na volno? To Vás neposlechne?Jak mohl zkoušky udělat, nebo je agresivní/špatně socializovaný? Vodím psy navolno, protože jsou dobře socializovaní, nikomu vědomě neublíží a protože to je pro ně lepší (potřebují pohyb). Tato jejich svoboda je pro nás natolik podstatná, že jsme ochotni nést odpovědnost za případné následky.

72

#43 Re: zamyšlení

2013-01-06 16:00

#30: Gabina - zamyšlení

Gabi, jde jen o jeho názor a postavení, že nechce čipovat. Inkviziční je spíše chování radnivce, která si odsouhlasí, že se čipovat bude a neptá se těch, kterých se to týká na jejich názor, možnosti.....

Bacha na to!!! Dnes jde o čipy pro psy a zítra?????????

Ať se načipují na radnici, třeba jim to pomůže, aby se našli.

Já s povinným čipováním také nesoulasím!!! Mám psa registrovaného, platím, má tetování, to dle mého stačí.

policie by se měla hlavně zabývat kriminalitou, nepřizpůsobivými občany ap.

Ale nevyvrcím Váš názor. Je to Vaše věc.... Pokud máte psa, tak jej již čipovaného jistě máte..


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 21:43

#42: Haf - Re: Re: Re: zamyšlení

Psi se pouštějí na volno tam,kde je to povolené, oni mohou rovněž obtěžovat i jiné lidi,zvířata v lese. ne všichni musí milovat psy.představte si,že někteří se jich i bojí. mají ti lidé opustit město,aby uvolnili svět vám a vaším psům na volno? jak běhají na volno,tak určitě za nimi neběháte,aby jste za nima byl schopen uklidit jejich exkrementy. to že váš pes nikomu neublíži,neznamená že se nemůže leknout,být napaden,mít zkratkovité jednání atd. a může být neštěstí na světě. zřejmě jste jeden z těch pejskařů,kterému na okolí nezáleží nejste nahodou jeden z těch týpků s bojovými plemeny na volno,kterým patři celý svět? nepřál bych vašemu psovi,kdyby ho napadl nějaký agresivní pes na volno. to by jste měl spoustu řečí o nezodpovědných pejskařích. nevím proč,ale starší pejskaři  mají psy na vodítku,jsou odpovědní k okolí.asi to je dáno výchovou v mládí,kdy byla ještě úcta k sousedům,starším lidem,...

pro mnoho lidi bude určitě přínosná vaše myšlenka o přestěhování někde jinde jak jste uvedl výše.

Pokud jste někdy složil nějaké zkoušky poslušnosti,tak víte,že nikdy není zaručeno,že si pes nepostaví hlavu a prostě nebude na chvíli poslouchat. Pokud máte psa,který nikdy nevybočil a nechtěl si počuchat háravou fenu,prohnat zajíce,tak jste jeden z nejlepších cvičitelů psů na světě.

 

Dedahad

#45 Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 21:52

#44: - Re: Re: Re: Re: zamyšlení

A to vše co uvádíte bude po čipování jiné , lepší ? Nepochybuji , že se vůbec nic nezmění , určitě jen to  , že jsem tomu svému důvěřivému tvoru nechal ublížit - více či méně a sám před sebou bych se musel stydět ! Pokud vím , zatím žádný člověk to nevyzkoušel na vlastní kůži , vlastně pod vlastní kůži na levé straně krku , přestože jsme k tomu pány konšely vyzvali ! Čipování bolí a je jen rozdíl ve vnímání bolesti , stejně jako u lidí .


Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-06 22:58

#45: Dedahad - Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

co to pořád melete? proč musíte vše komentovat? odpovídal jsem Haf na jeho příspěvek,který nebyl zrovna taktický. vy opravdu dávate příspěvky všude,aby jste živil diskusi,nebo jste opravdu tak sebestředný?nesledoval jste teď film UCHO? samý špion,konspirace,....teď napište jaký jsem blb a co tím sleduji,kdo to platí z Frýdlantu,nebo že by až z Prahy nebo  snad z EU? teď ještě napište že za sebou cítíte nějaký stín ....pak jen léčebna

Rdm

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-07 00:45

#45: Dedahad - Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

Bez urážky, ale vaše výstupy tuto petici spíše shazují. Zkuste trochu přemýšlet než něco napíšete. Vaše neustálé vyzvidhování bolesti je úplný nesmysl. Kdybych nevěděl o co jde, tak bych z toho měl pocit, že čipování je několikahodinová operace, kdy mi rozřežou půlku psa, ale tak to opravdu není. Čipování je v podstatě to samé, jako injekce proti vzteklině - jedno rychlé píchnutí. Dokonce bych řekl, že méně bolestivé, než když psa plácnete, za to že něco provedl.

Petici jsem podepsal, protože nesouhlasím, aby úřady neustále něco nakazovaly a vytvářely nesmyslnou byrokracii. Pro mne je ten hlavní důvod nesouhlasu v tom, že město chce za peníze daňových poplatníků, vytvářet databázi čipovaných psů, které už existují a to i na celosvětové úrovni. Je tak nesmysl, aby město vytvářelo svou vlastní databázi určenou jen pro pár úředníků. Samozřejmě jsou i další důvody, jako ten, že čipování nijak nepomůže v boji proti neplatičům poplatků, či nesbírání exkrementů.

 

 

Dedahad

#48 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

2013-01-07 11:54

#47: Rdm - Re: Re: Re: Re: Re: Re: zamyšlení

Každý má jiný názor , já vám ten váš neberu a pro mě je podstatné , že se snad shodnem na tom , že povinné čipování je nesmysl . Zkuste i vy přemýšlet , považujete-li ZBYTEČNOU bolest psa za bezvýznamnou , já tedy ne . A jen pro to , že někdo něco navrhne a předloží ke schválení / postrádal jsem odůvodnění návrhu /, tak já nemíním zbytečně pejska trápit - další podstatné důvody jsou v petici. A i v petici je napsáno , že je určitě  rozdíl mezi čipováním dobrmana a 2 kg pejska . A o rozdílné  hranici citlivosti NEJEN U LIDÍ jsem se v diskuzi také zmínil . Je mi líto , že dle vás moje výstupy petici shazují , ale na rozdíl od vás jsem čitelný a nestydím se podepsat .Takže Dedahad=Petr Hadaščok , spoluautor petice . Pokud máte s touto peticí jiný problém , mohl jste nás předejít a napsat petici vy , byla by to však škoda, aby byly petice dvě .

#22, #23 Rdm

# 24

Skutečně jasné , stručné , vyčerpávající !

Je již jednoznačně vidět , odkud vítr fouká ! Že by to byla nějaká lobby ? Ale to určitě ne , tyto vědomosti a znalosti má přece 99 pejskařů ze sta !

http://gidnes.cz/u/disk/smile4.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile1.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile4.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile4.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile1.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile4.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile4.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile1.gif...

http://gidnes.cz/u/disk/smile4.gif...

Howgh - to jste si přál ?

R

#49 Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine"

2013-01-07 21:12

Odkaz na článek kanadského časopisu "Dogs Naturally Magazine" (http://www.dogsnaturallymagazine.com/microchips-pet/) z května roku 2011, který zkoumal "čipování" zvířat a porovnával různé vědecké studie a konkrétní případy a došel k závěru, že tato technologie zatím ještě není 100% bezpečná a jsou známy případy vážných zdravotních potíží zvířat včetně úmrtí. V takovém případě je ovšem povinné čipování pod pohrůžkou pokut na území Ostravy samozřejmě velmi nebezpečné. Podepíše Vám nějaký český zvěrolékař revers, že jím aplikovaný čip Vašemu zvířeti 100%, ale opravdu 100% nic neudělá? Zkuste to a uvidíte, kdo Vám něco takového podepíše. Zkušenosti obyvatel Ostravy včetně konkrétních případů, jak je vyhláška poškodila v praxi budou také velmi vítány pro česká i zahraniční média. Přeji všem lidem v Ostravě a zdejším majitelům zvířat, aby se nedali, spojili síly třeba také s politiky, kteří se jich zastanou a třeba i za rok tuto vyhlášku zrušili. Nebojte se, bude-li Vás více a více a bude-li se o záležitostí psát a mluvit, městu nakonec nezbude nic jiného, než vyhlášku zrušit - a nezapomeňte, že obecní volby už nejsou zase až tak daleko :). God Bless! :)

Nepřihlášený uživatel

#50 Re:

2013-01-07 22:54

#39: georgie -

Čipování se vztahuje pouze na psy. Tudíž můžete být vy, i vaše Čivava, naprosto v klidu.