Praha 1 trpí - petice proti uzavírání Smetanova nábřeží


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-09-29 10:07

TOPka si v podobných experimentech na občanech Prahy 1 libuje. Něco podobného udělal již starosta Lomecký (TOP 09), když uzavřel dolní část Václaváku. Uzavírat důležité dopravní cesty, aniž by byla zajištěna náhradní trasa, je nehoráznost. Co mají dělat lidé, bydlící v okolí?

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-09-29 11:48

Zavření Smetanova nábřeží způsobilo na Malé Straně hotové peklo a ten, kdo si takovou akci vymyslel, by měl jít sedět za obecné ohrožení. Proč máme snášet rozmary primátora z Olomouce, který nechápe problémy Prahy a jenom sbírá laciné volební hlasy ekolevičáků a lidí, kteří nám násilím diktují svůj alternativní životní styl.

Nepřihlášený uživatel

#3

2013-09-30 02:55

Praha 1 trpí, pod oknama nejezdí tisíce aut, je tam klid a dá se tam dýchat, HRŮZA!

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-09-30 10:29

Myslím si, že jde o systémový problém, kdy ani lokální zastupitelé a místní úředníci nemají vůči svým občanům-chlebodárcům naprosto žádnou zodpovědnost a chovají se velmi neslučitelně s tím, že to oni jsou v pozici zaměstnance, který v případě pražského magistrátu naprosto selhává v klíčových úkolech pro které je občany Prahy placen. Fakt, že zastupitelé používají postdemokratické postupy prosazování svých osobních zájmů (cyklista Hudeček), je už za hranou toho, co by bylo možno akceptovat. Doufám, že pražané to sTOP09 ve volbách řádně spočítají...a také v to, že se podobné praktiky nerozlezou do zbytku republiky, ale budou zastaveny v Praze.

Nepřihlášený uživatel

#5

2013-09-30 15:19

Magistrát, namísto aby háhjil zájmy většiny, hájí pochybné zájmy několika ukřičenců z tzv. občanského sdružení AutoMat, tj. ještě navíc pomatenců, kteří pobírají dotace a granty z daní těch, které hodlají omezovat a šikanovat. Ve světle toho, co páchá Hudeček a jeho parta bych se klonil k principu, že primátorem Prahy může být jen rodilý Pražák (jako v USA prezident - pominu Baracka Husejna Obamu s jeho falšovaným rodným listem:-).

Nepřihlášený uživatel

#6 Re:

2013-09-30 15:27

#3: -

Zato na pětce si vyloženě libují z plných ulic...


Nepřihlášený uživatel

#7

2013-09-30 17:02

Hezky to tu dáváme panu primátorovi Hudečkovi, ale tyto nápady jsou tu déle než on.
Roman Korda
Nepřihlášený uživatel

#8

2013-09-30 17:27

Zkoušel jsem komunikovat se spolkem "Nábřeží žije", kteřížto anonymní členové se dušovali spásou o lidi z Malé Strany. Po serii nezodpovězených konkretních dotazů a jejich komentářů k daným otázkám musím sdělit, že jsou to parta nezvaných samolibých arogantních okupantů, kteří za podpory magistrátu komplikují a stěžují život jak místním obyvatelům Starého i Nového Města, tak především Malostraňákům a tramvajové MHD s cestujícími a turisty tudy vedené. Pobírají na to grant, profitují z nájemného a stánkařského prodeje a ještě se nestydí si psát o finanční příspěvky veřejnosti. Už aby byl této komedie konec a nastal konečně opětovný běžný provoz bez těchto nesmyslných umělých uzavírek...


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re:

2013-09-30 17:41

#6: - Re:

No nápady tu sice byly dříve, ale po posouzení argumentů a dopadů na obyvatele Prahy 1 také byly pozastaveny a nerealizovány. To až mladík z Olomouce se rozhodl být IN a bez jakýchkoliv okolků to uzavřel na 5 sobot.

Dana

#10 jedním slovem nebezpečné!!!

2013-09-30 18:05

"pěší zónu" za současného provozu tramvají může vymyslet jen blázen.

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Hezky to tu dáváme panu primátorovi Hudečkovi ...

2013-09-30 18:40

#7: -

Tyto šílené nápady ekolevičáků ze sdružení Automat tu samozřejmě byly už dříve, ale jenom primátor Hudeček si dovolil zaplatit z našich daní skoro milion Kč  PROMOTÝMU PRAHA s.r.o. vlastněnému členem středočeské TOP09 Petrem Kotkem za sebepropagaci a předvolební agitaci vůči mladým radikálům, studentům a ekolevičákům.

Hudeček dělá to samé, jako když se snažil šéf upadající US-DEU Pavel Němec lovit hlasy stejné skupiny na legalizaci marihuany.

Myslím, že by se měl olomoucký Hudeček věnovat raději problémům Olomouce, těm by mohl za ta léta rozumět lépe:

"Pěší zóna" v Olomouci: chodci se bojí a uhýbají autům
http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/pesi-zona-v-olomouci-chodci-se-boji-a-uhybaji-autum-20130807.html


Nepřihlášený uživatel

#12

2013-09-30 19:23

uzavření nábřeží není koordinovaná akce v celopřažském významu a není ani jinak vzájmu většiny pražanů

Nepřihlášený uživatel

#13

2013-09-30 20:15

Některý ty kritiky tady jsou docela zoufalý a krátkozraký... Naštěstí všechny ty agresivní útoky dost rychle propadnou sítem dějin i s touhle rádoby peticí.
Copak už všichni zapomněli, jak současný vedení města úspěšně a aktivně zachraňovalo Prahu před povodní? Díky odbornosti primátora se Praha dobře ubránila a dopadla výrazně líp než v roce 2002, ale to už teď asi všichni berou jako samozřejmost, pokud si to vůbec uvědomili předtím. Autorům některých těch hysterických útoků absolutně chybí nadhled a objektivita. Celej projekt totiž zatím jen testuje, zda by podobné změny v Praze byly vůbec možný, ale při takhle agresivních reakcích bude diskuze o takových věcech asi dost těžká. V prosperujících zahraničních metropolích lidé tenhle trend zklidnění centra podporují, u nás to asi tak jednoduchý nebude...
Je mi hodně líto, že někteří kritici nedokážou diskutovat a argumentovat důstojně a diplomaticky. Řešení by se mělo hledat mírovou cestou, kde se budou respektovat všechny názory... Spíš než útoky by tu měly být slušně formulovaný opravdový argumenty. Úplně největší zoufalství a vrchol krátkozrakosti je řešit, kdo je odkud - to je přece úplně jedno - obzvlášť v miniaturní ČR...

Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2013-09-30 20:35

#13: -

Docela jste mne pobavil. Při povodních naštěstí fungoval dlouhodobě nastavený systém, hasiči včetně dobrovolných a další složky a a dobrovolníci, kteří dělali to, co měli nacvičené a bylo třeba. Naštěstí se chaotický přístup rady a primátora, který byl v době povodní ve funkci 10 dní, na jejich práci nemohl až tak projevit.

Jinak píšete to co říkají všichni - jde o test, ale proč o test na lidech?


Nepřihlášený uživatel

#15

2013-09-30 20:50

Jedná se o bezprecedentní omezení práva občanů Prahy na svobodnou dopravu a svobodnou volbu použitého dopravního prostředku. Za celou akcí nelze vidět jen naivní ideály, ale s velkou pravděpodobností jde o dobře prolobbovaný ekonomický zájem některých zájmových skupin (skomírající Dopravní podnik Hl. m. Prahy, ovlivnění prodejních cen nemovitostí v dané oblasti apod.). Auto*Mat k tomu dělá jen hloupého naivního mouřenína a stafáž (doufám).

Nepřihlášený uživatel

#16

2013-09-30 20:57

A netýká se to pouze Prahy 1. Tento mor je rozlezlý všude.

Nepřihlášený uživatel

#17

2013-09-30 21:25

Dnes omezují občany v Praze, zítra to bude v Plzni, pozítří v Brně a pak v Olomouci a tak dále.
Dnes omezují cyklofašisti občany v autech, zítra budou omezovat občany i na chodníku.
A co bude pak? Kde se to zastaví?
NE!!!
Jirka Fojtík

#18 Re:

2013-09-30 21:43

#13: -

Hlavní problém je v tom, že nás (z 90% místní obyvatelé) se nikdo na názor neptal. Tento "donucovací" prostředek (podle Vás testování) měl podle organizátorů za účel vyvolat diskuzi. A v tom byl AutoMat úspěšný.. Diskuze probíhá a reakcí je i tato petice. Bohužel - spíš bohudík, sítem dějin propadne AutoMat a veškerá budoucí snaha o změnu života v Praze. A to díky sobeckému, nepromyšlenému a bezohlednému kroku, kterému dal pan Hudeček svou důvěru a paradoxně i naše peníze. Až příliš mě to připomíná loňskou akci Occupy Czech u nás před domem na  Klárově. Také šlo o veřejný prostor a jeho "správné" využití. Postavení stanového města a denní diskuze o veřejném prostoru. Výsledkem bylo kálení pod stromy, vzájemné neshody samotných organizátorů, ráj bezdomovců, sázení zeleniny v parku a propagace alternativního umění. Každý podpoří zklidnění centra - ale tou klidnou, jak uvádíte mírovou cestou. Tím, že na úkor krátkého úseku nábřeží někdo formou nařízení pošle veškerý provoz na druhou stranu řeky a způsobí se tím zácpy ve velké části Prahy, logicky naštvou tu část lidí, kteří zrovna nemají v plánu jít tančit na nábřeží anebo nuceně konzumovat bio potraviny. Zajímavá je taky Vaše poznámka o respektování všech názorů. Nejen že se nás nikdo na názor neptal, ale ve veškerých diskuzích s organizátory nikdo o žádný názor - pokud je opozitní nikdo nestojí. Co je špatného na petici?.. Vždyť to je také forma vyjádření názoru a o to přece jde ne?..

mi

#19

2013-09-30 21:48

Tak se mi zdá, že autorům petice, podle toho co píšou, vadí spíš ta tranzitní doprava. Tj právě to, nač se snaží uvedené akce upozornit.
Jirka Fojtík

#20 Re:

2013-09-30 22:07

#19: mi -

Upozornění, ale bez "reálného" alternativního řešení.. I když ano. Všiml jsem si, že všichni příznivci mají na FB jako hlavní motiv... Žiju ve městě, tak šlapu dopracenakole.net... (předpokládám s tabletem v batůžku)


Nepřihlášený uživatel

#21 Re:

2013-09-30 22:24

#19: mi -

Jako člověku bydlícímu kousek od Smetanova nábřeží musím konstatovat, že mi o hodně víc vadí uzavírání nábřeží vyvolávající zmatek a chaos v jinak klidných víkendových dnech, než obvyklá doprava. Prostě chápu, že nábřeží patřilo, patří a ještě dlouho bude patřit k přirozeným tranzitním trasám. Prostě naši předci takto Prahu postavili.

Vadí mi, že si skupina lidí bydlících převážně zcela jinde, vybere jednu lokalitu a vlastně na ní pořádá atrakci podobnou Matějské pouti na úrovni 80. let. Kdybych si já postavil podobný stánek kamkoliv jinam a snažil se něco prodávat, tak zasáhne hygiena a další orgány.Naprostým paradoxem jsou pak děti hrající si na koberci či lezucí přímo po silnici a to metr od parku a pár set metrů o nově zrekonstruovaného Střeleckého ostrova. To jsou přeci prostory přirozené pro tuto činnost a ne okupace logické tranzitní cesty.

Zajímá někoho, jak se my místní dostaneme autem domů. Zkusil někdo dojet z nemocnice Na Františku na Staré Město pokud by to bylo v sobotu potřeba. Jednoduše nám někdo nařídí, že máme objet půlku Prahy.


Nepřihlášený uživatel

#22 Re:

2013-09-30 23:36

#13: -

Já už jsem bohužel ta starší generace, co hodně pamatuje a celé tohle počínání na nábřeží mi připomíná pionýry, svazáky, úderníky, hrdiny socialistické práce a brigády socialistické práce od padesátých let dále, kdo nejde s námi, jde proti nám, my jsme ta pochodeň pokroku a všechny tmáře a reakčníky rozdrtíme železnou dělnickou pěstí.

Všimněte si, jak jsou všichni ti zastánci úředního omezování dopravy, rozvoje energetiky, hubení škůdců v lese, produkce emisí, svícení žárovkami a kdečeho dalšího jisti svojí pravdou a nejenom to, ale i svojí nadřazeností nad námi ubohými reakcionáři, odsouzenými na smetiště dějin.

To, že si mladý "svazák" z Olomouce na této vrstvě lidí staví svoji volební agitaci mne nijak nepřekvapuje, má to dobře spočítáno a jeho Promotým Praha s.r.o. se za veřejné peníze snaží, seč může.

http://www.nasepojizeri.cz/_cms/gf/modules/aktuality/top20kvetenprvnimajvkruhup5...


Nepřihlášený uživatel

#23

2013-10-01 03:50

Současně probíhají kulturní akce na Střeleckém ostrově a na Kampě, kde provoz cestujících MHD a místních obyvatel není vůbec omezen. Proč tedy ještě nábřeží? A kde jste kdo viděl, aby v pěší zóně jezdily tramvaje? Takovouto hloupost může vymyslet jen blbec.

Nepřihlášený uživatel

#24

2013-10-01 04:18

Vymyslet a schválit. Pane primátore, běžte si udělat se svojí politikou pořádek do Olomouce. Prosím Vás.

Nepřihlášený uživatel

#25 Re: Re:

2013-10-01 06:11

#22: - Re:

Velmi dobrý a moudrý postřeh. Též patřím k věkově pokročilým a musím konstatovat, že tahle, Vámi popsaná podobnost je až zarážející.