Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / Ukončit tuto petici ? ANI NÁHODOU ! / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-10-17 08:47

Dobrý den,

jen takový malý dotaz. Autor ostravské čipovací vyhlášky č.9/2012 je z ODS? Poslechne nyní svého pana šéfa a tuto vyhlášku zruší ? Děkuji za informace. Jinak fandím a přeji velký úspěch! :)
Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#2 "RTVS: Slováci porážejí čipovací lobby! SK"

2013-10-17 11:20

Krátce z obsahu článku: "Společenství webu Necipujtenas.cz již informovalo o probíhající „Velké slovenské čipovací aféře“. Zdejší sdělovací prostředky celý případ dále rozplétají a přinášejí řadu důležitých informací také pro české i evropské prostředí.

Veřejnoprávní médium Slovenské republiky „Rozhlas a televize Slovenska“ (RTVS) odvysílala 15. a 16. října 2013 ve své hlavní zpravodajské relaci „Správy RTVS“ reportáž s tématikou ministerstvem zemědělství a „Štátnou veterinárnou a potravinovou správou Slovenskej republiky“ oficiálně přiznaných chyb, rozporuplných výkladů, kterých se měli dopustit politici, někteří veterináři, vláda i parlament ve formulaci zákona o povinném čipování psů, koček, fretek. Nekvalitně připravená legislativa včetně podpůrné mediální kampaně následně způsobily neoprávněné vynucování implantace cizích elektronických těles do živých těl slovenských domácích zvířat."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/legislativa/rtvs-slovaci-porazeji-cipovaci-lobby-sk.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/rtvs-15-10-2013-report-dismissed-m...

Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#3 "Stanjura (ODS): Čipování = NEpovinnost! ČR"

2013-10-17 22:34

Krátce z obsahu článku: "Společenství webu Necipujtenas.cz tento rok oslovilo již řadu politických stran a ty se měly (mají stále) možnost jasně vyjádřit k problematice povinného vynucování čipování domácích zvířat.

Teprve nyní jsme ovšem konečně v předvolební době obdrželi také jasné stanovisko od významného představitele Občanské demokratické strany (ODS) pana Ing. Zbyňka Stanjury, jenž se zřetelně postavil proti autoritativně a ze zákona/vyhláškou vyžadované implantaci cizích elektronických těles do živých těl domácích mazlíčků. Níže se můžete seznámit s přesnou citací odpovědí pana Stanjury, který vede kandidátku ODS v Moravskoslezském kraji pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky."

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/stanjura-ods-cipovani-nepovinnost-cr.aspx#ixzz2i1NHjnma

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/stanjura-zbynek-ods.jpg...

Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#4 "Evropská komise: Necestujete = Nečipujete! SK"

2013-10-18 22:27

Krátce z obsahu článku: "Společenství webu Necipujtenas.cz opakovaně informuje o aktuální „Velké slovenské čipovací aféře“, která má svůj jasný význam také pro české prostředí.

Jak jsme již psali: Globální „čipovací lobby“ chtěla zmást většinu Slováků tak, aby mohlo v jejich zemi dojít k mylnému výkladu evropského i národního práva o čipování domácích mazlíčků a díky tomu doslova k „povinnému/doživotnímu/finančnímu vytěžování“ občanů SR (chovatelů zvířat). Zřejmě by se to i lobby povedlo nebýt odhodlaných mírových protestů z řad široké veřejnosti.

Evropská komise (EK) byla nakonec slovenskými novináři dotlačena 17. 10. 2013 k vyjádření svého jednoznačného oficiálního stanoviska na uvedenou kauzu: Povinné/plošné čipování psů, koček a fretek, které chtějí zavádět jednotlivé členské státy Evropské unie s odkazem na „NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY č. 998/2003/ES ze dne 26. května 2003 o veterinárních podmínkách pro neobchodní přesuny zvířat v zájmovém chovu a o změně směrnice Rady 92/65/EHS“ je PODLE KOMISE NEOPRÁVNĚNÉ, NEBOŤ VÝŠE CITOVANÉ NAŘÍZENÍ SE NEVZTAHUJE NA TA DOMÁCÍ ZVÍŘATA, KTERÁ NECESTUJÍ ZA HRANICE ČLENSKÉHO STÁTU EU."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/legislativa/evropska-komise-necestujete-necipujete-sk.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/rtvs-17-10-2013-microchipping-is-n...


Nepřihlášený uživatel

#5

2013-10-19 04:54

Dobrý den. Děkuji Vám za aktivní přístup týkající se našich pejsků. I když jde o to, nezpůsobit jim zbytečný stres, kterého už tak mají ve městě dost, jde také o nás majitele. Přestaňme brblat "u piva", jak jsme zvyklí a vylezme ze svých ulit. Co se nám nelíbí a zdá se nám být zbytečné a nelogické, zavánějící zase jen finančním profitem pro někoho, kdo velmi dobře ovládá manipulační techniky a posvětí celou věc jako prospěšnou, dejme slušně a nahlas najevo. V opačném případě se velmi brzy dočkáme toho, že čip bude jako nezbytný implantován nám. Nechybí k tomu mnoho, věřte tomu.
S pozdravem Pavla Štanclová, majitelka výmarského ohaře, Ostrava Poruba
R

#6 Re:

2013-10-19 09:53

#5: -

Dobrý den paní/slečno Štanclova,

naprosto s Vámi souhlasím! Mluvíte mi z duše. Jak by řekl klasik: Do kamene tesat! :) Pokud bude otázka čipování opět městem projednávána, tak přijďtě občany podpořit a říct svůj názor na mikrofon všem zastupitelům a přiveďte i své přátelé a známé. Bude již po volbách a možná si někteří zastupitelé opět budou chtít dokazovat své silné Ego. Srdečně Vás zdravím, úspěšný víkend Vám i Vašemu pejskovi přeji! :)

 

Necipujtenas.cz

#7 "Hrůza: Dopad čipování: Vyřežou psům čip! ČR, E"

2013-10-21 19:39

Tragické případy/Rizika "čipování"/Články, Publikace, Texty: Krátce z obsahu článku:
"Společenství webu Necipujtenas.cz kontaktovali občané České republiky a Španělska: Poukázali na informace o další vážné trhlině v systému povinného čipování domácích mazlíčků, který sám o sobě už mnohdy způsobuje patologický dopad na celou naši společnost a Západní civilizaci. Stále častěji se totiž v Evropě objevují konkrétní případy opuštěných/ztracených/odcizených, přitom očipovaných zvířat, kterým někdo krutě vyřeže ze živého těla implantované mikročipy v obavě z identifikace chovatele a následného postihu.

Na prvopočátku takových zavrženíhodných činů stojí právě systém násilného vynucování čipování ze strany složek výkonné/zákonodárné moci. Ty bohužel mnohdy jednají pod vlivem finančně zainteresovaných lobbistických skupin a schvalují bezcitnou/neohleduplnou legislativu: její dodržování vyžadují skrze městskou policii. Svoboda volby je tím v parlamentní demokracii zakázána (SIC!). Ke všemu se pak přidávají těžké dopady ekonomické krize, civilizační problémy (stres), vliv strachu z různých forem perzekuce, ale samozřejmě i zločinné pohnutky, kriminalita, vandalství.

Hororový fenomén „čipořezačů“ vzniklý v důsledku vynucování mikročipování již dokumentují i české sdělovací prostředky. Byl také velmi prozřetelně předvídán např. odborníkem ze Strany svobodných občanů (Svobodní) panem Ing. Zapletalem, jenž přesně před tímto vývojem varoval zastupitele Ostravy ve svém diskusním příspěvku z 20. března 2013. Zároveň představil zdejším „voleným zástupcům lidu“ jasné řešení dané situace a to hned o měsíc později na dubnovém zasedání zastupitelstva."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/hruza-dopad-cipovani-vyrezou-psum-cip-cr-e.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/cut-off-microchip-crime-slany-sept...