Petice za zákaz kouření v restauracích

Petice za zákaz kouření v restauracích / Oznámení / výsledky předvolební ankety / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-10-23 08:41

Souhlasím se zákazem kouření!
Uvítal bych také petici za zrušení církevních restitucí!

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-10-23 09:38

Kouření v restauracích mi silně vadí! Není pravda, že můžu zvolit nekuřáckou restauraci, u nás v okresním městě jich je minimum a navíc, často jdu do restaurace na pozvání (narozeniny, firemní večírek) a pak si vybírám pouze mezi tím, jít inhalovat kouř a smrdět jako dobře zavedená tabáková plantáž, nebo nejít vůbec.
Filip Novák

#3 Změnil jsem názor

2013-10-23 12:53

Dobrý den, změnil jsem názor. Jsem proti podobným zákazům. Každý má právo vybrat si kouření/nekouření svobodně. Jsme-li ovce, nemůžeme mít ani volební právo. Jak mohu svůj podpis stáhnout?
petr k

#4 kuřácká / nekuřácká restaurace

2013-10-23 15:57

Dnes jsem jel pracovně kousíček za město, ale měl jsem chvilku čas a jelikož bylo kolem 12h, tak jsem si řekl, že si dám oběd. Zastavil jsem v restauraci, která byla rozdělena na dvě části, kuřáckou a nekuřáckou. Byli to vlastně 2 místnosti mezi kterými byli vysazené dveře. Tak jsem se v rychlosti najedl a upaloval pryč. Vlezl jsem do svého nekuřáckého auta a hned jsem to cítil ... nechutný smrad cigaret. Bylo přesně tak, jako když by se v plaveckém bazénu močilo jen napravo a nalevo by se nemočilo ... dočkáme se někdy v ČR toho, že nebudeme chodit smradlaví po kouři (moči)?
Bohužel to nevidím moc nadějně, poslední země ze všech v Evropě. Kdyby šlo o zdražení, tak by jsme byli jistě první z celé Evropy.
petr k

#5 Re: Změnil jsem názor

2013-10-23 16:04

#3: Filip Novák - Změnil jsem názor

Velká omyl, nemůže si vybrat každý. Kuřák si může vybrat jestli půjde do kuřácké, nebo nekuřácké restaurace, s obojím nemá problém a nekuřácká mu ještě prospěje, protože třeba vykouří méně těch hřebíčků do rakve, takže si v klidu může vybrat.

Nekuřák je na tom o poznání hůř, ten si půjde rád sednout na pivo, na jídlo do restaurace pokud se tam nebude kouřit, ale do nekuřácké buď nepůjde, nebo jen na nezbytnou dobu, protože se tam nedá vydržet. Pasivní kouření je nebezpečné, smradlavé oblečení, které musí po nejkratší cestě domů nejdříve na balkon vyvětrat a pak ještě vyprat, protože v nekuřáckém bytě to je tak příšerný smrad, že to se fakt nedá.

Kdo je tedy na tom hůř? Kdo koho omezuje? Kdo je více světový? Kdo není slaboch? (každý ať si odpoví sám)

petr k

#6 Re:

2013-10-23 16:06

#1: -

Restituce už nezrušíš o to se TOP09 se Schwarzenbergem a Kalouskem postarala tak, že i děti našich dětí budou pánbíčkářům splácet tento nesmysl.

Doufejme, že zákaz kouření v restauracích bude podstatně dříve.


Nepřihlášený uživatel

#7

2013-10-24 16:05

Kouření ne, pochybné ankety ne, manipulace ne, předhazování koho volit NE.

Nepřihlášený uživatel

#8

2013-10-30 11:48

Kouření v restauracích by se mělo všeobecně zakázat. Výjimky lze akceptovat u podniků, které mají více zcela oddělených místností.

Kdo se zastává kouření během jídla, ten mě přivádí na myšlenku, pouštět si během Dvořákova koncertu do sluchátek hluk z nádraží.

****

#9

2014-09-09 06:41

Zákaz bych rozšířila do všech veřejných prostor. Víkendu jsem byla s dětmi v Dinoparku. Většina laviček u dětského hřiště byla obsazena kouřícími rodiči. Není neobvyklé, že rodiče kouří na dětských hřištích apod. Do restaurací již raději nechodím, téměř všude se kouří. Najít nekuřáckou restauraci je docela problém. A takové to rádoby rozdělení místnosti na kuřáky/nekuřáky mi přijde jako výsměch. Bydlím v paneláku, jsem snad jediný nekuřák v domě s 88 byty. Otevřít okna znamená dýchat většinu dne tabakový kouř. Když chce někdo kouřit, ať si kouří doma a ostatní s tím neobtěžuje.


Nepřihlášený uživatel

#10

2014-09-09 09:03

Nutí vás někdo ke vstupu do zakouřené restaurace?

Nepřihlášený uživatel

#11 Za život bez kouře

2014-09-09 16:22

Když budou všechny restaurace a veřejné prostory se zákazem kouření, již se nikdo nebude moci vymlouvat, že klientela mu odejde ke konkurenci a kromě toho se nekuřák bude moci zdravě nadechnout nezávisle na vůli kuřáka!!!

shraddha

#12 jedna výjimka

2014-09-09 17:42

Jsem pro zákaz kouření, ovšem s jednou podstatnou výjimkou - a tou je kouření vodních dýmek. Vodní dýmky zde mají již určitou tradici. Česká Republika je čajovnická velmoc, nikde jinde v Evropě podobné podniky, navíc v takovém množství, nenajdete.  Většina čajoven se zde uživí pouze díky vodním dýmkám. Pokud by se zákaz kouření vztahoval i na čajovny a vodní dýmky, bylo by to pro ně likvidační. Byla by to škoda. Kouř z vodních dýmek nesmrdí, neobtěžuje, vodní dýmky kouří i lidé, kteří jsou jinak nekuřáci, je to příjemný rituál. Co se cigaret týče jsem pro jejich zákaz jak ve vnitřních prostorách, tak na zastávkách MHD a zejména bych zakázal kouření před vchody do obchodů nebo restaurací, kde nekuřák musí občas vyloženě projít uličkou hanby...