Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / OBČANÉ VERSUS .......aneb čipovací vyhláška OZV č.9/2012 počtvrté / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-10-29 15:22

Výborně p.Hadaščok.Já svého pejska čivavku,nenechám čipovat ani náhodou.Nemám k tomu důvod,jím nestačí že moje čivaka má známku a řádně za ní platím.Ten debil co vymyslel ať si nechá očipovat celou svou rodinu včetně svých dětí.(Víte koho myslím).Obyčejně nemám ve zvyku být vulgárním,v tomto případě ale nelze jinak.S pozdravem M.F.

Nepřihlášený uživatel

#2

2013-10-29 16:21

Prachy jsou prachy. Jestli někdy někomu něco slíbili, tak se to snaží přes naše protesty dodržet. Víme houby, co v tom je za lumpárnu.
Necipujtenas.cz

#3 "Prof. Svoboda - VFU: Posudek rizik čipování! ČR"

2013-10-29 16:42

Krátce z obsahu článku: "President „Komory veterinárních lékařů České republiky“ MVDr. Jan Bernardy, Ph.D. letos oslovil pana profesora MVDr. Miroslava Svobodu, CSc. z vůbec nejprestižnějšího/českého/vědeckého/veterinárního pracoviště s názvem „Veterinární a farmaceutická univerzita Brno“ (VFU) a poprosil jej o zaslání odborného stanoviska k rizikovosti čipování domácích mazlíčků (např. psi, kočky, fretky).

Profesor Svoboda věnoval oblasti výzkumu nemocí zvířat desítky let svého života. Patří k nejuznávanějším kapacitám v České republice. Dle svého nejlepšího vědomí, svědomí a vysokého etického přístupu sepsal poctivý posudek, který bez marketingových příkras „čipovací lobby“ jasně definuje reálná zdravotní rizika pro čipování psů, koček, fretek aj. živých tvorů.

Společenství webu Necipujtenas.cz proto vyzývá všechny osoby a především politiky, kteří nařizují nebo vymáhají povinné implantace cizích elektronických těles do živých těl zvířat bez znalosti této problematiky, aby od takové kruté činnosti upustili a svolili v otázce čipování vzhledem k principu vědecké nejistoty a předběžné opatrnosti k dobrovolnosti."

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/fakta/rizika-cipovani/prof-svoboda-vfu-posudek-rizik-cipovani-cr.aspx

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/needle-with_microchip.jpg...

Necipujtenas.cz

#4 Cenzura pana primátora: Přepis nahrávek z veřejné diskuse mezi zast. Ostravy a Občanem P. Hadaščokem

2013-11-01 21:45

NÁMĚSTEK PRIMÁTORA OSTRAVY A STAROSTA MĚSTSKÉHO OBVODU PORUBA KONEČNĚ VYSLYŠELI ARGUMENTY OBČANA PETRA HADAŠČOKA ST. A POZVALI AKTIVNÍ ZASTÁNCE PŘIROZENÝCH PRÁV/ ÚSTAVNÍCH SVOBOD K OFICIÁLNÍMU JEDNÁNÍ S CÍLEM ZRUŠENÍ NEBO ZMĚNY NA DOBROVOLNOU FORMU KRUTÉ VYHLÁŠKY Č. 9/2012 O POVINNÉM ČIPOVÁNÍ DOMÁCÍCH ZVÍŘAT, KTERÁ NECESTUJÍ SE SVÝMI CHOVATELI ZA HRANICE ČLENSKÉHO STÁTU EVROPSKÉ UNIE A NEJSOU VYUŽÍVÁNA K OBCHODNÍ ČINNOSTI.

Zastupitelé Statutárního města Ostravy projednali na svém dvacátém osmém zasedání dne 30. října 2013 mj. nové argumenty občana Petra Hadaščoka st., které směřovaly proti povinné implantaci cizích těles - mikročipů - do živých těl domácích zvířat a s tím souvisejícímu potlačování přirozeného práva/ústavních svobod občanů České republiky. Tuto tristní situaci vyvolala v Ostravě bezcitná vyhláška č. 9/2012 o trvalém označování - tzv. „čipování“ psů.

Kolegové ze společenství webu Necipujtenas.cz opakovaně informují širokou veřejnost - nejen ostravské radní - slušnou/fundovanou a také citově zabarvenou formou o zbytečnosti/škodlivosti povinného čipování. Sklízejí za to velký obdiv od tisícovek příznivců včetně významných představitelů společenského života v ČR i zahraničí, které spojuje velké přání žít opět ve svobodné a nikým nezotročené zemi bez neustálého směřování k opětovnému nastolení totalitních praktik dob dávno minulých.

Petr Hadaščok st. - spoluautor petice veřejnosti proti formě násilí: vyhláškou vynucovanému čipování - byl dne 30. října 2013 při jednání Zastupitelstva Ostravy vystaven dvojímu cenzurnímu zásahu ze strany pana primátora Kajnara. Řádně přihlášený diskusní příspěvek pana Hadaščoka byl Ing. Petrem Kajnarem nekorektně odmítnut jako neopodstatněný. Občan Hadaščok přitom na mikrofon jen stihl říci, že se jeho vystoupení týká ochrany a zacházení s osobními údaji obyvatel Ostravy (nejen pejskařů) při projednávání budoucího osudu společnosti Ovanet, a.s. Vystoupení mu přesto nebylo umožněno! Svoboda slova občanů, které Petr Hadaščok zastupoval, byla potlačena s odkazem na - považte - nepatřičnost!

Pan primátor Ostravy šel ve svých cenzurních opatřeních posléze ještě dále. Druhý příspěvek Petra Hadaščoka st. do občanské diskuse - opět řádně/písemně přihlášený - pan Kajnar na úplný závěr jednání zastupitelů zcela ignoroval. Dal dokonce přednost k vystoupení jiným občanům, kteří se takříkajíc předběhli a do diskuse se písemně přihlásili až po panu Hadaščokovi, jenž trpělivě čekal na možnost vyjádřit svůj názor přes cca 6,5 hodiny. Ing. Kajnarovi to však nestačilo: Primátor jednání zastupitelstva předčasně ukončil! Jeho cílem zřejmě bylo, aby už nikdo nemohl vystoupit v diskusi o zamezení čipování, aby mohly být posléze šířeny v oficiálních tiskovinách města i jeho obvodů pouze pro-čipovací názory. Občané přitom mají plné právo slyšet z veřejnoprávních médií (platí si je občané ze svých daní) všechny pohledy na dané téma! Mají právo vědět: Jak hájit své svobody, soukromí a rodiny proti bezcitné moci výkonné/zákonodárné. Ne všichni obyvatelé Ostravy totiž umí zacházet s Internetem.

Takový bezprecedentní zásah do Ústavou chráněných občanských svobod si ovšem pan Hadaščok jako slušný a svéprávný občan ČR nenechal líbit. Upozornil velmi korektně pana primátora na chybu, kterou jako vrcholový představitel města udělal. Nedal se odbýt a trval na uplatnění přirozeného práva svobodně říci svůj názor, informovat tak širokou veřejnost. Ing. Kajnar byl posléze opravdu nucen po poradě s právními a organizačními experty znovu otevřít jednání zastupitelstva.

Až teď konečně došlo na svobodnou diskusi. Petr Hadaščok předně zastupitelům referoval o novinkách ze Slovenska, když tamější poslanci osvobodili 22. října 2013 chovatele domácích zvířat od břemene povinného čipování a to dokonce zákonem právě dle podnětů občanů, petičních akcí, zájmu sdělovacích prostředků i zásahu Evropské komise.

Výsledkem diskuse ostravských zastupitelů bylo oficiální pozvání občana Hadaščoka st. včetně jeho kolegů k jednání o zrušení nebo změně na dobrovolnou formu kruté vyhlášky č. 9/2012 o povinném čipování domácích zvířat, která necestují se svými chovateli za hranice členského státu Evropské unie a nejsou využívána k obchodní činnosti.

Tento krok měli patřiční iniciátoři ostravské čipovací vyhlášky učinit již dávno, nikoliv až po zveřejnění slovenských událostí. Občan Hadaščok opakovaně vyzýval s kolegy celý rok 2013 - bez adekvátní vstřícné reakce - k podobnému jednání pana primátora i další osobnosti.

Teprve nyní starosta Úřadu městského obvodu Poruba pan Ing. Lumír Palyza a pan náměstek primátora Statutárního města Ostravy Ing. Dalibor Madej vyslyšeli přání lidu. Pracovní schůzky s obhájci přirozených práv/ústavních svobod občanů ČR spolupracujících s Petrem Hadaščokem st. a výše uvedenými pány byly naplánovány na listopad roku 2013.

Níže se můžete seznámit s komentovaným přepisem části obsahu audio-nahrávek pořízených dne 30. října 2013 v rámci veřejné debaty mezi zastupiteli Ostravy a občanem Petrem Hadaščokem st., jenž zapsal své diskusními příspěvky s dostatečným časovým odstupem ještě před začátkem jednání Zastupitelstva Statutárního města Ostravy (09:00hod.) ke dvěma bodům programu: k číslu 71 - „Ovanet“ a na úplný závěr do sekce vyhrazené pro občanské podněty.

Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/Ostrava-mr-kajnar-is-censoring-cit...

Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#5 Monitoring sdělovacích prostředků

2013-11-02 08:58

Média: TASR ("Tlačová agentúra Slovenskej republiky") informuje o právním problému s osobními údaji v národním registru očipovaných domácích mazlíčků - www.teraz.sk/slovensko/pravda-prehlad-tlac/63017-clanok.html; "Čipovanie už nie je povinné, ale iba dobrovoľné" - www.orava.sk/spravodajstvo-cipovanie-uz-nie-je-povinne-ale-iba-dobrovolne-28-10-2013; Rádio Slovensko popisuje úspěch občanů v mírovém boji za svobodný život společnosti bez povinného čipování http://slovensko.rtvs.sk/clanok/relacie/tema-po-sedemnastej/nepovinne-cipovanie; Zastupitelé raději podpoří místo povinného čipování mládež a sport -bratislava.sme.sk/c/6980895/petrzalka-zastavila-projekt-bezplatneho-cipovania-psov.html

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz2jTcbGcof

Necipujtenas.cz

#6 Média

2013-11-03 11:22

Bývalý polský president a nositel Nobelovy ceny Lech Walesa požaduje povinné čipování všech moci-penězo-chtivých a arogantních politiků - www.novinky.cz/zahranicni/evropa/316962-exprezident-walesa-pozaduje-cipovani-politiku.html; Josef Petrů proti povinnému čipování - http://www.halonoviny.cz/articles/view/10029408

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz2ja3pD9It