Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / Lidová umělecká tvořivost - dříve i nyní - postřehy Ostravských občanů ! / Komentáře

Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#1 Cenzura existuje i v demokratické "svobodné" společnosti

2013-11-13 14:22

Dokumenty ke stažení: Zápis z 28. zasedání zastupitelů Statutárního města Ostravy mj. s tématikou ochrany osobních, ekonomických a dalších údajů ve společnosti OVANET, dále tzv. povinného čipování a s ním spojeného potlačování občanských ústavních svobod včetně opakovaného zcenzurování dvakrát do diskuse řádně přihlášeného občana Ostravy pana Petra Hadaščoka st. Bod jednání č. 71 (Ovanet) a závěrečná část „Diskuse - různé“. POZNÁMKA: Originální verze dokumentu (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf) má legálně zcenzurovány (začerněny) dle Zákona o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb. ve znění pozď. předpisů jména části občanů vystupujících v diskusi. Svobodné společenství webu Necipujtenas.cz v tomto daném případě některá jména nezačerňuje: Má souhlas Petra Hadaščoka st. se zveřejňováním jeho jména dle kontextu námi publikovaných materiálů. Oficiální dokument města Ostravy (viz zdrojwww.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf) dále obsahuje řadu nepřesností, které přirozeně mohou při přepisu audionahrávky vzniknout. Doporučujeme proto raději před čtením originálního materiálu vždy nejprve prostudovat tiskové prohlášení společenství webu Necipujtenas.cz ( http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/ ), které přesněji zachycuje doslovně pronesené výroky pana Hadaščoka st., pana primátora Ostravy Ing. Petra Kajnara a jeho náměstků dle pořízených audio-nahrávek.

Společenství webu Necipujtenas.cz obzvláště upozorňuje na níže popsané chyby a nepřesnosti v oficiálním zápisu z jednání zastupitelů Ostravy, který město zveřejnilo na svém webu 12. listopadu 2013 odpoledne (viz zdrojwww.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf). Všem čtenářům doporučujeme nejprve nastudovat korektní kontext a znění výroků jednotlivých diskutujících dle tématického/doslovného přepisu audio záznamu z veřejného jednání zastupitelů (www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/):

1/ V diskusi k bodu č. 71 na s. 22 originálu zápisu (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf) není uvedeno vystoupení pana Hadaščoka st., které ještě stihl pronést na mikrofon v rámci prvního cenzurního zásahu pana primátora Kajnara. Pan Hadaščok st. zde totiž jasně sdělil, že se jeho příspěvek týká ochrany osobních údajů občanů Ostravy - nejen chovatelů zvířat - vzhledem k budoucímu plánovanému prodeji části spol. OVANET a s tím souvisejícího předávání informací o občanech Ostravy cizím/neoprávněným/soukromým společnostem.

2/ Oficiální zápis opomíná v některých případech začerňovat jména diskutujících občanů. Je to patrné např. na s. 55 v případě pana K. a na s. 58 originálu z hlediska pana Hadaščoka st. (viz zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf).

3/ Oficiální zápis neuvádí citaci diskuse (proběhla skrze mikrofony), která nastala mezi panem primátorem Kajnarem a Petrem Hadaščokem st. - viz s. 55 originálu (zdroj www.ostrava.cz/cs/urad/mesto-a-jeho-organy/zastupitelstvo-mesta/usneseni-zastupitelstva/volebni-obdobi-10-14/c-documents-and-settings-capcovale-plocha-zapis28.pdf), kde pan primátor přiznává svou chybu, že předčasně ukončil jednání zastupitelstva a opět (podruhé) nedal již slovo do debaty řádně přihlášenému občanovi Hadaščokovi st., jenž se proti této opakované cenzuře oprávněně postavil a žádal udělení prostoru ke svému projevu. Pan primátor musel po poradě s právními experty otevřít jednání zastupitelstva a dát panu Hadaščokovi st. možnost k řečnickému vystoupení.

4/ Oficiální zápis ne zcela přesně cituje výroky náměstků pana primátora Kajnara.

Aj.

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz2kXByu0vZ