Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / (Ne)známý ČSSD Martin Dědic měl přístup i do Senátu/MF Dnes/ - z které části Ostravy "vítr fouká"? / Komentáře

Necipujtenas.cz
Nepřihlášený uživatel

#1 Přepis diskuse zastupitelů Ostravy z 11.12.2013 k čipování včetně právních komentářů a řešení

2013-12-16 18:54

TISKOVÁ PROHLÁŠENÍ - AKTUALITY: PRIMÁTOR OSTRAVY PŘIPUSTIL V PRŮBĚHU PROSINCOVÉHO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA (11. 12. 2013) NELEGÁLNOST POVINNÉHO ČIPOVÁNÍ A TO V PŘÍPADĚ JIŽ PSÍ ZNÁMKOU JEDNOU OZNAČENÝCH A ŘÁDNĚ ZAREGISTROVANÝCH/MĚSTU ZAPLACENÝCH DOMÁCÍCH ZVÍŘAT, KTERÁ NECESTUJÍ SE SVÝMI CHOVATELI ZA HRANICE ČLENSKÉHO STÁTU EVROPSKÉ UNIE A NEJSOU VYUŽÍVÁNA K OBCHODNÍ ČINNOSTI. VYZVAL TAKÉ ZASTÁNCE PŘIROZENÝCH PRÁV/ÚSTAVNÍCH SVOBOD, ABY TENTO PRÁVNÍ NÁZOR PROKÁZALI U SOUDŮ. - NÁMĚSTEK PANA PRIMÁTORA ZÁROVEŇ POTVRDIL, ŽE S ČIPOVÁNÍM NEJSOU V OSTRAVĚ ŽÁDNÉ ZKUŠENOSTI A PROTO SE BUDE TEPRVE NA OBČANECH/DRŽITELÍCH PSŮ CELÝ SYSTÉM TESTOVAT. UŽ NYNÍ JE VŠAK PODLE NĚJ JASNÉ: VYNUCOVÁNÍ IMPLANTACÍ MIKROČIPŮ PROBLÉM S OPUŠTĚNÝMI PSY NEVYŘEŠÍ. PAN NÁMĚSTEK NAVÍC PROHLÁSIL: NORMÁLNÍ OBČANÉ ŽÁDNÉ VYHLÁŠKY KE SVÉMU ŽIVOTU VŮBEC NEPOTŘEBUJÍ.


Zastupitelé Statutárního města Ostravy projednali na svém dvacátém devátém zasedání dne 11. prosince 2013 mj. nové argumenty občanů Petra Hadaščoka st., Jarmily K., společenství webu Necipujtenas.cz a zastupitele Jana Bechera, které úspěšně zpochybnily legalitu povinného čipování, směřovaly proti krutému a nákladnému vynucování implantací cizích těles - mikročipů - do živých těl domácích zvířat a s tím souvisejícímu potlačování přirozeného práva/ústavních svobod občanů České republiky. Tuto tristní situaci vyvolala v Ostravě bezcitná vyhláška č. 9/2012 o trvalém označování - tzv. „čipování“ psů.

V průběhu příštího roku 2014 osloví společenství webu Necipujtenas.cz v důsledku výše popsaného zjištění a v rámci nutné pomoci občanům ČR poslance, senátory, ministry, odborníky, právní experty aj. osobnosti nezatížené tzv. jedinými správnými názory „čipovací lobby“, kteří pak vyvinou úsilí k zastavení čipovacího útlaku mj. podporou schválení novely zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání v aktuálním znění a související legislativy tak, aby již nemohla být extenzivně/mylně vykládána, zneužívána proti ústavnímu pořádku a lidu České republiky při výdělečných pokusech o povinné očipování všech domácích zvířat, dále k neústavnímu odpírání lidských práv/svobod a kriminalizaci držitelů zvířat v jednotlivých městech, obcích, kteří se chovají slušně, řádně platí poplatky, daně za psy aj. domácí mazlíčky (např. krmivo, veterinární péči, jízdné, celkovou péči). Nabízíme tímto ruku ke spolupráci všem slušným lidem napříč společenskopolitickým spektrem. Milióny utiskovaných občanů a zvířat čekají na Vaši pomoc! Děkujeme Vám.

Společenství webu Necipujtenas.cz má k dispozici oficiální písemné dokumenty Vlády ČR a Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které potvrzují právní výklad pana Bechera (viz dále v textu) a dokládají, že navrhovatel zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů a sporného paragrafu 13b - v tomto případě vláda - neměl nikdy v úmyslu udělit městům a obcím pravomoci povinně čipovat všechny psy skrze nařízení obecně závazných vyhlášek: Vždy mělo jít pouze o zvířata neoznačená, opuštěná, toulavá, nikoliv ovšem již označená, zaregistrovaná, o které je chovateli řádně postaráno. Rozkrytí a vysvětlení postupů zástupců „čipovací lobby“, kteří výše uvedený zákon zneužili ke svým výdělečným a mocenským účelům pak bude posléze věcí sdělovacích prostředků, které již mapují celou situaci podobně jako v předchozích měsících na Slovensku.

Podrobnější výklad vzniklé situace včetně legislativních faktů připravuje společenství webu Necipujtenas.cz v podobě samostatného článku.


Níže se můžete seznámit s komentovaným přepisem části audionahrávek z oficiálního/veřejného zasedání ostravských zástupců lidu ze dne 11. 12. 2013 k bodu jednání č. 14 s názvem „Projednání podání na zrušení obecně závazné vyhlášky č. 9/2012, kterou se upravuje trvalé označování psů a evidence jejich majitelů“.


Celý článek k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/media/tiskova-prohlaseni-aktuality/

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/ostrava-czech-republic-lordmayor-p...


Nepřihlášený uživatel

#2 Svobodní proti povinnému čipování

2013-12-17 22:03

Veřejný záznam z debat kandidátů na místopředsedy strany Svobodných občanů, kteří se vyslovili proti povinnému čipování a toto téma by rádi prosazovali na celorepublikové úrovni - http://www.ustream.tv/recorded/41231771 (00:29:48 a pak přeskočit na 00:42:19) a dále http://www.ustream.tv/recorded/41237932 (00:43:30).