Rozprášení odborářského předraženého molochu ČD


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-01-26 13:18

Není to tak dávno , kdy jsem četl v novinách zprávu , podle které pracuje u Č.D. 27 000 lidí , ale režijních jízdenek využívá 150 000 (!) lidí ! Mě by nevadilo , že režijní jízdenku má zaměstnanec ( to má i svoji logiku ) , dokonce bych překousl , že za ni neplatí daň , nicméně fakt nevím , proč má jezdit zadarmo manželka , dětičky , kdo ví jestli né strýčkové , tetičky , bratranci , babičky a celé příbuzenstvo . Argument , že " stejně všichni jezdíme autem ..." je neplatný , samozřejmě , že jestli zaměstnanec Č.D. vezme svou rodinku na výlet řekněme z Tábora na Hlubokou autem , tak může , ale přece dost ušetří , když vezme rodinku vlakem . A nejde jen o výlety , to jsou návštěvy příbuzných , cesty dětí do škol apod. , kdekdo bude žvejkat , že režijku nepoužívá , ale přitom kdo ji vrátí ? Já pracuji v mlékárnách Madeta , když chci deputát , musím si ho koupit , na stravenky mě zaměstnavatel pouze přispívá , nedostanu zadarmo nic . Že závidím ? Ano , závidím , je to pravda . Rád bych jezdil na výlety , ale to víte , já to nemám gratis , takže nejezdím tak často , jako turisté od Č.D. , a jejich rodinky . Toto je i hlavním důvodem proč nejsem u odborů , a jestli autor této petice pracuje opravdu u Č.D. , a myslí ji vážně , pak mu moc fandím , má můj obdiv , a držím palce , aby ho ostatní odborářští zaměstnanci někde neztloukli . Luděk

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-01-30 17:33

Autorem nemůže být strojvedoucí, neboť tito, úspěšně procházejí psychotesty.


Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2014-01-30 19:37

#2: -

A na základě čeho tak usuzujete pane ( paní ) " inteligentní " ? Nějaký normální argument by nebyl ? Luděk .


Nepřihlášený uživatel

#4 Re: Re:

2014-01-31 07:08

#3: - Re:

Na základě přečtenísi textu petice. Nikdo ho nenutí "neúměrné" odborářské benefity, na úkor daňových poplatníků, čerpat... Jinak, moloch nestojí na nějakech odborářskejch benefitech.


Nepřihlášený uživatel

#5 Re: Re: Re:

2014-01-31 19:56

#4: - Re: Re:

Jistě , máte pravdu , autor petice skutečně nemusí ty benefity využívat , ale to dělá on a možná ještě pár jedinců , jsem přesvědčen , že ostatních 99 % ty výhody bere hrstma , a ani trochu jim nevadí , že drtivá většina pracujících v této zemi si může o takových výhodách nechat zdát . Autor petice je u mě frajer , a z mé strany zaslouží obdiv .  A co se týká onoho " molochu " - zase máte pravdu , a zase jen zčásti . Onen " moloch " sice možná nestojí nas benefitech , nicméně třeba konkrétně bezhlavé rozdávání režijních jízdenek je silné lákadlo , a i možná proto jsou odbory Č.D. tak silné . A moloch ? Podle mě to moloch je , a dost hrozný ... Ale vy ho klidně obhajujte . Mimochodem - prozraďte , jaký je váš vztah k Č.D. ? Zaměstnanec ? Nebo dokonce bojovně naladěný ODBORÁŘ ? Já jen , že se za ně tak stavíte ...  , docela by mě to zajímalo . Luděk .