Petice, zvýšení rodičovského příspěvku


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-03-09 18:05

Jsem pro aby se zvedl rodicak. Protoze jako 7000kc je opravdu malo kdyz musite kupovat i obleceni. A ted ty co maji dvojcata tak opravdu nestaci 7000kc na obe..

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-03-10 12:51

No co k tomu dodat...Měli by to zvýšit minimálně na 15 000 měsíčně a na dvojčata 30 000 měsíčně!!!To co dávaj nestačí ani na nájem!!!
Petr Špaček

#3 Daňe a zase daňe

2014-03-10 23:59

Obecným problémem je zneužívání daňového a příspěvkového systému. Jak často se mluví o tom, že jsou skupiny lidí, kteří žijí jen z příspěvků a nepracují. Zkusme na problém pohlédnout malinko z jiného úhlu.
Zvýšení mateřské (jakožto výdaj státu) musí být na druhé straně kompenzován (příjmem státu) a to většinou formou zvýšení daňové zátěže. Tyto peníze se rozdělují solidárně, tedy bez ohledu na to, kolik kdo přispěl na daních. Nebylo by tedy fér, namísto placení vyšších daní si tyto peníze nechávat doma "v prasátku" a pak je použít na financování žití v době mateřské? Nemluvě o tom, že by peníze nebyly jednoduše zneužitelné, sám si člověk šetří na sebe a nefinancuje druhé. Tedy kdo nepracuje, neušetří a nedostane ani tak velké dávky, aby ho nepracování uživilo, či snad motivovalo nepracovat ..
Z dlouhodobého pohledu se naskýtá další otázka. Není potřeba se na potomky připravit nejen fyzicky, ale i finančně? Chci děti, mám na to? Nejen na plenky nájem a jídlo, ale i na jejich budoucí vzdělání? Je tak těžké se dívat dopředu?

Nepřihlášený uživatel

#4 Re:

2014-03-11 10:31

#2: -

Hm, to byste potom patrně vrhla co devět měsíců, ne?


Nepřihlášený uživatel

#5

2014-03-12 20:33

Je to děsný, já pracovala, sem mladá mamina, jenže sem musela dát výpověď, a zjistila sem, že sem těhotná, měla sem náročnou brigádu, a byla na rizikovém těhotenství tudíž sem pracovat nemohla, šla jsem požádat o příspěvěk nic mi nedali, prý ať se postará otec dítěte.5ekla jsem, že otec dítěte dítě nechce tudíš ani mě nezajímalo je to nemám prý nárok! Hlavně, že každýmu druhýmu bezdomovci platěj příspěvky.Když sem jela mhd, těhotná v létě, z úřadu měla sem pět minut prošlou jízdenku chytil mě revizor a dal mi pokutu! Bezdomovci jezději na černo smrdí po mhd a ještě jim úřady dávají dávky.Já těhotná, jinak pracující, mi nic nedají a ještě mi dají pokutu.Tohleto je stát na dvě věci!Přijde Vám to normální?!