Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / POŘÁD STEJNÁ PÍSNIČKA - JÁ O VOZE, ONI O KOZE, ANEB JÁ O HLASOVÁNÍ A ONI O ZASÍLÁNÍ DOPISŮ ! / Komentáře

Necipujtenas.CZ

#1 Oficiální dokumenty z Rady města Ostravy: Začal faktický pokus o ukončení povinného čipování!

2014-05-12 15:30

http://www.necipujtenas.cz

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/possible-end-of-forcing-microchipp...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oficiální dokumenty z jednání Rady Statutárního města Ostravy ze dne 6. a 7. května 2014, které potvrzují, že:

1/ Ostravští radní projednávají návrh Váženého pana zastupitele Jana Bechera z „Hnutí Ostravak“ na změnu/zrušení místních podzákonných předpisů s tématikou vynucování čipování. Text jejich nového znění (případně zrušení) rozeslali všem dotčeným odborům, komisím i dvaceti třem městským obvodům s tím, že mezní termín pro dodání připomínek vyprší 12. května 2014.

2/ Žádostem/podnětům Váženého občana Ostravy Petra Hadaščoka st. podaným 26. a 27. dubna 2014 v souladu se Zákonem č. 128/2000 Sb. ze dne 12. dubna 2000 o obcích (obecní zřízení) v aktuálním znění nebylo korektně vyhověno a nebyl ani učiněn pokus o smírné řešení nebo poučení/vysvětlení občanovi situace ve věci jím opakovaně požadovaného hlasování zastupitelstva dle Jednacího řádu města (viz povinnost vyplývající mj. ze smyslu paragrafů č. 2 až 5 Správního řádu v aktuálním znění). - Pozitivní změnu nicméně představuje vzhledem k minulým tristním zkušenostem (projednávání návrhů občana v termínu přes 90 dnů) najednou nezvykle rychlé vyřízení podnětů občana Hadaščoka Radou města a připravení materiálů s tématikou čipování na program jednání zastupitelů Ostravy dne 21. 5. 2014.

Podnět občana Hadaščoka ze dne 26. dubna 2014 zněl:

„Žádám mimo jiné podle paragrafu 16, odstavce č.2, písmeno c), f) a g) výše uvedeného zákona, kdy má občan právo ´podávat orgánům obce návrhy, připomínky a podněty; orgány obce je vyřizují bezodkladně,´ a ´požadovat projednání určité záležitosti v oblasti samostatné působnosti radou obce nebo zastupitelstvem obce´ a v souladu s článkem 9, odstavce 9 Jednacího řádu, který mimo jiné uvádí, že ´Hlasování se provádí veřejně nebo tajně, o čemž rozhoduje zastupitelstvo města,´ a podrobnosti tajné volby upravuje Příloha č. 2 k jednacímu řádu, článek č.2.“

„Žádám Vás /opakovaně / tentokrát již také o tajné hlasování zastupitelů na zasedání zastupitelstva Ostravy dne 21.5.2014 ve věci navrhovaného zrušení OZV č.9 / 2012 z 24.10.2012: Vyslovuji souhlas se zrušením vyhlášky Statutárního města Ostravy OZV č. 9 / 2012 z 24.10.2012 a vyhlášek souvisejících s tématikou čipování zvířat na území města / PRO, PROTI, ZDRŽEL SE /.“

3/ Radní si vzali k srdci upozornění veřejnosti na některé podivné datace v minulosti předkládaných oficiálních dokumentech města k projednání Zastupitelstvu Ostravy a do doby reálného/faktického schválení/odmítnutí Radou vypracovaných materiálů: již neuvádějí datum písemností v budoucnosti, o čemž zajisté nemohou mít ostatně ani povědomost (pokud tedy není vše dopředu domluvené, nebo nejsou nadáni věšteckými schopnostmi) bez znalosti výsledků jednání ostravských zastupitelů - proběhne teprve 21. 5. 2014.

4/ Důvodová zpráva projednávaná a schválená Radou města k výše uvedenému podnětu pana Petra Hadaščoka st. v úvodu vyjmenovává nové důležité informace, které občan Hadaščok radním/zastupitelům poskytl ve věci čipování ze zahraničního tisku, nicméně v závěru autoři důvodové zprávy neuvěřitelně své vlastní předchozí tvrzení odmítají a překvapivě říkají, že „podání předložená k projednání Radě města neobsahují žádné nové skutečnosti“ (SIC!). - Nabízí se zde tedy otázka: ČTOU VŮBEC VÁŽENÍ RADNÍ TO, CO SCHVALUJÍ?

5/ Společenství Necipujtenas.CZ ani pan Hadaščok st. neobdrželi do odpoledních hodin dne 12. 5. 2014 na základě výše citovaných dokumentů z jednání Rady města, příslušných komisí atd. a také od písemně v předcházejících měsících oslovených úředních ostravských osob/politiků/zastupitelů žádné vyjádření k zaslané/zpracované analýze nezákonného vynucování čipování (předloženo PS PČR dne 20. 2. 2014) v případě již jinak označených domácích zvířat, která necestují za hranice státu Evropské unie ani nejsou využívána k obchodní činnosti.

Je to opravdu smutná vizitka přístupu současného vedení města Ostravy.

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/oficialni-dokumenty-z-jednani-rady-mesta-ostravy-6-a-7-kvetna-2014.pdf

Hafík

#2 Re: Oficiální dokumenty z Rady města Ostravy: Začal faktický pokus o ukončení povinného čipování!

2014-05-12 15:48

#1: Necipujtenas.CZ - Oficiální dokumenty z Rady města Ostravy: Začal faktický pokus o ukončení povinného čipování!

Snad to nebude muset řešit nově zvolené zastupitelstvo Ostravy - podzim 2014 se blíží a s tím i nové komunální volby. Termín voleb je už známý ???


Nepřihlášený uživatel

#3 Re: Re: Oficiální dokumenty z Rady města Ostravy: Začal faktický pokus o ukončení povinného čipování

2014-05-12 17:04

#2: Hafík - Re: Oficiální dokumenty z Rady města Ostravy: Začal faktický pokus o ukončení povinného čipování!

Dobrý den,

oficiální vyjádření Ministerstva vnitra je takové:

"Termín voleb do zastupitelstev obcí

Ustanovení § 1 odst. 2 zákona č. 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“), stanoví „Funkční období zastupitelstev obcí je čtyřleté. Volby do zastupitelstev obcí se konají ve lhůtě počínající třicátým dnem před uplynutím funkčního období a končící dnem jeho uplynutí.

Poslední všeobecné volby do zastupitelstev obcí se konaly ve dnech 15. a 16. října 2010, s ohledem na shora uvedené se tedy další všeobecné volby do zastupitelstev obcí uskuteční v některém z následujících termínů: 19. a 20. září 2014, 26. a 27. září 2014, 3. a 4. října 2014, anebo 10. a 11. října 2014.

Vzhledem k tomu, že se tyto volby dosud vždy konaly ve stejný termín jako volby do 1/3 Senátu Parlamentu České republiky, lze předpokládat, že bude výběr termínu přizpůsoben tak, aby oboje volby bylo možno konat společně."

Zdroj: http://www.mvcr.cz/clanek/termin-voleb-do-zastupitelstev-obci.aspx