Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů / Oznámení / BEZ KOMENTÁŘE - VČERA DORUČENÝ DOPIS Z MMO - OŽP ! ! ! / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-05-27 16:44

Šmejdům v Ostravě kteří vymysleli vyhlášku"Povinné čipvání psů"bych z velikou chuti plivnul do ksichtu,bohužel mám silné obavy že bych si zašpinil sliny!
Necipujtenas.CZ

#2 Senátní konference: Donutíme vás čipovat! ČR

2014-05-30 13:04

Ve čtvrtek 22. května 2014 proběhla v Praze v prostorách horní komory Parlamentu České republiky konference s názvem "STÁT A OCHRANA ZVÍŘAT", kterou spolupořádala místopředsedkyně Senátu: Vážená paní Mgr. Miluše Horská (bezpartijní). Mezi řadou pozvaných/přednášejících/diskutujících hostů figurovala zvučná jména z českého i zahraničního prostředí specializovaného na oblast ochrany přírody, legislativy, státní správy, justice, veterinárního lékařství, neziskového sektoru. Byla zde mj. např. JUDr. Klára Long Slámová, ThDr. Kateřina Klasnová, MVDr. Martina Načeradská, paní Marcela Lund, MVDr. Jan Nytra, Ing. Zdeněk Burda, Ing. Milan Kaucký, MVDr. Zbyněk Semerád, RNDr. Pavel Poc, Ing. Miloš Petera, Gabriela Jägerová, Karolína Hájková, Mgr. Táňa Čapková, MVDr. Jiří Dousek a další. Celou akci moderovala dlouholetá rozhlasová/televizní novinářka - mluvčí Strany svobodných občanů (Svobodní) - Kateřina Kašparová. Široká veřejnost mohla sledovat přímý přenos z konference online. - Není bez zajímavosti: zástupci Ministerstva zemědělství pozvánku k jakékoliv debatě vůbec nevyužili.

Nápad uspořádat výše zmíněnou konferenci vznikl již v listopadu loňského roku. Původně měl vskutku vyvolat velmi potřebný celospolečenský dialog na téma stát/právo/občané-chovatelé zvířat a představit rozumný návrh řešení souvisejících/zjištěných excesů, ke kterým v současné době dochází obzvláště se zřetelem k otázkám tzv. množíren, ale také vzhledem k porušování přirozených/základních/ústavních lidských práv a svobod obyvatel České republiky. Bohužel: tyto chvályhodné cíle nakonec konference nenaplnila.

Místo pozitivních tezí, podpory nenásilných projektů, dobrovolné aktivity, nadšení pro láskyplné podání pomocné ruky ke spolupráci a načrtnutí opravdové cesty k odstranění problémů v soužití současné vystresované společnosti se zvířaty hlavně v městských aglomeracích: se nakonec konference v převážné většině prezentovaných názorů doslova zvrhla v militantně laděnou smršť vyjádření zástupců tzv. ´čipovací lobby´, kteří by v nadsázce nejraději ´každou osaměle žijící babičku nebo jakoukoliv lidskou bytost zbavili svéprávnosti a zavřeli do vězení´ již jen za to, že chová bez registrace/označení/čipování své koťátko nebo pejska, věnuje jim svou péči a nechce žádné obtěžování/kontroly/udávání ze strany různých samozvaných spasitelů světa.

Obzvláště novináři v senátních kuloárech poukazovali na velmi zřetelný a nebezpečný střet zájmů mnohých debatujících osobností: právě jim by se totiž prosazením povinného čipování formou legislativního násilí podstatně zvedly příjmy, ale hlavně by zesílila jejich moc nad životy jiných lidí a cizím majetkem. Navíc zde byla zřetelně do očí bijící absence projevů nijak neorganizovaných/běžných občanů/chovatelů, jejichž cílem není zisk nebo posílení moci, nýbrž normální/poklidný/láskyplný/svobodný chov domácích zvířat a život tradiční rodiny mimo vměšování státu nebo jakýchkoliv represivních složek.

Celý článek je k dispozici zde: http://www.necipujtenas.cz/clanky-publikace-texty/senatni-konference-donutime-vas-cipovat-cr.aspx

Více se dočtete na : http://www.necipujtenas.cz/#ixzz33CgfntcF

http://www.necipujtenas.cz/Files/necipujtenas/czech-republic-senate-conference-m...