Zákaz norování


Nepřihlášený uživatel

/ #24

2015-04-17 10:35

Mám myslivecké zkoušky. Dělala jsem si je pro doplnění vzdělaní, díky nim bych neměla zbrojní pas. Nicméně lovecké právo jsem nikdy neuplatnila, protože myslivecká praxe je opravdu něco jiného než velmi pěkná teorie.
Mnoho živočišných druhů je u myslivců v nelibosti jen proto, že 'ohrožuje' jimi obhospodařované druhy, a přistupuje se k nim zcela bez rozmyslu a jakéhokoli vyššího plánu. Vidím v revíru lišku či kunu - PIC. I kvůli tomuto odmítám mysliveckou praxi provozovat, jelikož je to z pohledu ekologie a etiky nespravedlivé. Každý živočich má v ekosystému své místo a šelmy jako liška, kuna či jezevec velmi významné. Na rozdíl od spárkaté či zajíců se nekoná žádné jejich sčítaní a nikdo neví,jestli zrovna střelený kus není v dané lokalitě poslední. Mělo by se to změnit.

Obecné nadávání na myslivce je typické, ale po zkušenostech v praxi a působení v mysliveckém spolku sama vím, že vlastně opravněné. Upřednostňování některých druhů v přírodě je z pohledu správného fungování ekosystému naší země a planety nesmysl.