Petice na podporu obyvatel Sýrie - dopis premiérovi

Miloš H.

/ #24 Re: nesouhlasím s kecy Zieglera

2016-10-03 06:11

#12: vladislav - nesouhlasím s kecy Zieglera  

Že NATO zde rovněž není bez viny, bych nepopíral. Jako nebylo bez viny v řadě dalších případů (když začalo bombardování Srbska v roce 1999, byl jsem na jedné z prvních demonstrací, proti této "humanitární akci"). To ale automaticky neznamená, že jsou kvůli tomu bez viny ruští generálové, kteří jsou do té války zapleteni také a některá bombardování jim (resp. jimi řízeným vojskům) lze připsat poměrně spolehlivě (jakkoli ve válce bývá zpravidla prvním padlým pravda).

Aby bylo jasno: nepovažuji se za rusofoba (mezi mé nejoblíbenější zpěváky patří Rus Boris Grebenščikov)  a amerikanofila (před 10 lety jsem se účastnil řady demonstrací proti americkému radaru), nechtěl bych, aby se sankce nějak výrazně dotkly ruských civilistů (byl bych spíš pro to zjednodušit vízovou proceduru pro ruské občany, ať mají možnost se sem podívat a vidí, že opravdu ne všichni na tom zkaženém Západě jsou krvežíznivými šelmami), ale právě těm generálům (asi nejen ruským) by bylo potřeba nějak důrazně naznačit, že některé věci se ve slušné společnosti jaksi nedělají.

A pokud by se někde tady objevila např. petice za - korektně řečeno - přehodnocení vztahů politiků a političek Západu s režimem vládnoucím v Saúdské Arábii (jeho role např. v Jemenu - ale i v té Sýrii - není o nic lepší než ta ruská), myslím, že bych ji podepsal s ještě menším váháním než tuto. Přinejmenším nějaké to embargo na vývoz zbraní do této wahhábistické (wahhábismus - nejspíš nejnesnášenlivější větev islámu, kterou bych u nás také viděl nerad, ač se jinak za islamofoba nepovažuji) země by se šiklo.

Prostě padni komu padni.