Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

/ #3 cactus

2011-12-26 18:37

Nemám nic proti uctění památky V. Havla, ale tohle už je fanatismus.Jsem pro POJMENOVÁNÍ nového objektu, ale PŘEJMENOVÁNÍ v žádném případě.Ten, kdo podepsal petici za přejmenování letiště je zrádce a stejná zrůda jako komunisti.Tohle je jejich typická praktika - likvidace zavedeného systéme a přejmenování čehokoliv.mnoho lidí určitě pamatuje dobu, kdy každé město mělo náměstí Klementa Gottwalda, v Praze stanice metra Gottwaldova a hlavně...celé město bylo přejmenováno na Gottwaldov.Nechci, aby se znovu páchaly takovéto zrůdnosti.Stojí to obrovské peníze a smysl to pro lidi nemá.Jen to přinese potíže.
Letiště je otázka dopravy a má sloužit lidem - cestujícím a ne politice.Po pádu režimu dostala náměstí, ulice, stanice, nádraží..své původní názvy či byly přejmenovány..ale tak, aby lépe sloužily lidem.Stanice metra už neměly jména podle rudých politiků, ale podle svého umístění (historického objektu, ulice, čtvrti) a to lépe posloužilo cestujícím, lepší orientaci.
A hlavně si myslím, že pan Fenič, který přejmenování navrhnul, se pouze snaží zviditelnit, protože kromě Febiofestu se na něj kašle, tak si chce zajistit trochu pozornosti a mediální slávy.
Kdo chce, ať uctí památku..ale tak, aby neubližoval jiným lidem, nelikvidoval fungující a neobíral slušné lidi o peníze.
A stejně by to nemělo smysl..Na jiných letištích nenajdete ani název Ruzyně, protože v Praze je jen jedno mezinárodní civilní letiště a tedy všude se uvádí jako letiště Praha.

A nechápu, proč vlastně pan Fenič troškaří.Proč nepřejmenovat ČR na Havlovu republiku? :)