Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

/ #766 Re: absolutní nenávist komunismu !!

2011-12-28 11:29

#15: komunismus je zvěrstvo !! - absolutní nenávist komunismu !! 

 

Havel a jeho političtí loutkoherci líbivými projevy o svobodě a demokracii zahalili podstatu svého úmyslu, dostat se zpět k majetkům, kolektivismus nahradit chamtivostí a ziskuchtivostí individualismu, zničit sociální stát, aby více zbylo  ve prospěch hrstky zbohatlíků. Pokud by tenkrát nemluvili jenom o svobodě a demokracii a lidem narovinu řekli, že dojde ke změně režimu, že dojde k restauraci kapitalismu se vším co tento systém obnáší, asi by se věci vyvíjeli jinak než v režii přátel Havla. To musel vědět i Havel.

Věřme tomu, že Havel byl duší humanista a člověk s dobrým srdcem, který viděl svět v ideální podobě, kde láska a pravda opravdu zvítězí nad lží a nenávistí.

Ptám se:  byl Havel tak bláhový a naivní , aby mu nedošlo, že změnou  režimu změní svět k lepšímu. Režim, jehož jedinou hnací hodnotou je zisk a peníze.  Opravdu nevěděl, že jeho ideály a představy o spravedlivějším světě bez milosti smete tento nový kapitalistický řád, systém, kde napřed bude akcentován zisk a peníze a pokud něco zbude, tak dá lidem pocítit trochu člověčenství a humanity. Hodně také mluvil o morálce a rád ji srovnával s morálkou minulého režimu.

Nedošlo tomuto rádoby velkému filosofovi, že v systému , kde peníze stojí nad morálkou a kolektivními zájmy, kde sobecké zájmy individua přímo ničí morálku lidí  tím, že se upřednostňují cíle a zájmy lidí, které jsou u moci. Myslím , že nemá smysl pokračovat v tom, abychom si uvědomili o co v této hře šlo.

A pokud si to Havel neuvědomil, tak to byl snílek, který svou naivitou zpronevěřil své ideály ve prospěch toho, co se  v této zemi nyní odehrává.