Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Selský rozum

/ #3450 Re: Pro přejmenování všemi deseti!

2012-01-12 21:17

#3407: Michal Gill, Ostrava - Pro přejmenování všemi deseti!

Pane Michale,

rád bych Vás podpořil ve Vašem názoru, ale ROZHODNĚ to NEUDĚLÁM, poněvadž naivita ve Vašem příspěvku je téměř HMATATELNÁ:

1) letište Leonarda da Vinci v Římě Italové tímto názvem NIKDY nenazývají. Během osmi let stávených v Římě jsem to NIKDY nezaslechl. Ale vždy JEN A JEN Aeroporto FIUMICINO. Takže faul, vážený, i kdybyste název Ruzyně přehlasovali, stejně tomu letišti jménem VH nikdo říkat nebude, obávám se.  Bude-li, zřejmě  jen pejorativně. Už jen kvůli tomu, co to vše rozpoutalo...

2) Letiště CDG v Paříži. Francouzi pro toto letiště používají název zejména Roissy - název vísky u letiště. Event. zřídkakdy nazvou toto letiště názvem Charles de Gaulle. Zkratku CDG občas používají pouze cizinci, kterým přijde praktická. Moje zkušenost z Paříže je prověřená čtyřletým pobytem.

3) A pecka na závěr. Nesrovnávejte NIKDY, prosím, Karola Wojtylu s Václavem Havlem! To o Vás velmi mnoho vypovídá. Zatímco Jan Pavel II. byl skutečnou morální autoritou pro milióny lidí na celém světě (a římskokatolickou církví byl prohlášen za blahoslaveného dne 01.05.2011), Václava Havla prohlásil za morální autoritu kupříkladu předseda Ústavního soudu p. Rychetský. Pro něho možná takovou autoritou byl či zůstává, to nevím, ale pro mě ROZHODNĚ NE! Víte, morálka je JEN JEDNA, NEDĚLITELNÁ. Není morálka v chování vůči totalitě a jiná morálka, myslím ta osobní. vztahová. O p. Havlovi jsou chronicky známé a neskrývané milostné avantýry během kupříkladu manželství s pí. Olgou a potom i s pí. Dagmar. Nehodnotím, nesoudím, ale vím, že já osobně bych po takovém člověku letiště pojmenovat NECHTĚL a to nejen letiště. Jistě je řada dobrých důvodů si tohoto člověka a politika vážit, ale doporučoval bych u toho zůstat - u zdravého, selského rozumu!