Proti vzniku parkovacích zón v Praze 13

Luboš

/ #8 další postřehy

2012-12-20 17:50

Dobrý den,
předcházející příspěvky přesně vystihují současný a očekávaný katastrofický scénář. Dovolím si přidat další náměty:
- zavedení smíšených (oranžových a zelených) zón naopak další místa pro rezidenty ubere. Tam, kde teď parkují místní, budou vyhrazena místa i pro platící návštěvníky.Ta naopak budou po většinu času prázdná, protože platit za parkování na periferii stejnou hodinovou sazbu jako v centru, na to se snad chytí jen člověk v totální nouzi.
- před časem byly z důvodu "bezpečnosti" namalovány žluté čáry vyznačující zákaz parkování na vnitřní straně zatáček. Bohužel se jednalo o relativně přehledné zatáčky, kde se v pohodě vyhnula 2 protijedoucí vozidla. Jen na Suchém vršku jsme takto přišli cca o 12 parkovacích míst. Je naopak s podivem, že nepřehledná zatáčka o 20m dál takto označena není, a pokud se v ní parkuje po obou stranách, neprojedou například popeláři či hasiči.
- navrhovaná místa bez regulovaných zón mohou být brána snad jako výsměch. Jsou na odlehlých místech, většinou bez osvětlení a možné kontroly z oken bytů. Budou fungovat jako hobby market pro zloděje.
-již 3x jsem po radnici požadoval vyznačení běžných kolmých parkovacích stání - bez odpovědi. Vždy se najde "chytrák", co postaví auto tak, že zabere místa pro 2 vozidla. Většinou se tak děje po blokovém čištění ulic. Po posledním čištění padl rekord - celé 2 měsíce bylo u nás v parkovacím zálivu na 13 možných místech jen 11 vozidel.
- slibovala se důsledná kontrola míst pro invalidy, protože jsou často zneužívána lidmi, co jsou zcela zdraví a invalidní potvrzení si prostě koupí. Mám pocit, že tato místa naopak přibývají a navíc nejsou vyznačena od kraje parkovacího zálivu - opět chaoticky, bez vyměření, uprostřed.
- dostatek parkovacích míst bylo např. na zatravňovacích panelech u metra Hůrka.Dnes je z toho hlídané parkoviště. Stačilo zabrat prostranství určené všem, postavit plot a boudu a pak jen vybírat.Jaký roční přínos z toho pro nás, obyvatele Třináctky, je? Vylepšilo se díky tomu parkování pro ostatní?
- chystá se placené parkování u Galerie Butovice. Chápu, že si stejně jako Metropole a Globus chrání svá místa pro své zákazníky. Proč ale není po nějakém finančním vyrovnání využívána část těchto parkovacích kapacit jako legální P+R? Parkoviště u Galerie je předimenzované, a až zde nebudou parkovat přespolní, bude poloprázdné.

Myslím, že je bohužel o všem rozhodnuto a radnice si jen dělá alibi - jako že se k tomu můžeme vyjádřit.Už dávno je určena spřátelená firma, co bude parkovné vybírat ve stylu 90% nám, 10% radnici a ta to použije na úplně jiné věci, než řešení parkování.