Proti vzniku parkovacích zón v Praze 13

Martin Lučanský

/ #15 Dopis pro p. Aleše Marečka, zástupce starosty Prahy 13

2013-01-03 14:20

Dobrý den,
rád bych se vyjádřil k plánu na zavedení modrých zón parkování na Praze 13.
Nejsem sice obyvatelem Prahy 13, ale mám na jejím území (v ulici Běhounkova) už od roku 1998 pronajaté kanceláře naší malé projektové kanceláře.
Členové naší firmy jsou, včetně mě, z celého středočeského kraje a do práce dojíždějí osobními auty. Není to jen z důvodu pohodlnosti, ale i proto, že naše práce vyžaduje časté návštěvy u klientů, nebo na stavbách. Hromadnou dopravou se to nedá stihnout.
Nemám pocit že by naše auta zabírala místo pro zde trvale bydlící občany. Ráno a po celou pracovní dobu je v naší ulici spousta volných parkovacích míst. Jiná je situace večer, kdy se vrací obyvatelé z práce domů, a mohu potvrdit že po 18,00 a po celou noc je parkování před paneláky obsazené. Místo se dá najít jen na poměrně odděleném parkovišti za stromy, kde je vyšší riziko krádeže.
To už ale naše auta parkování neblokují, protože obvykle pracujeme jen do 17,00.
V momentě, kdy budou zavedeny parkovací zóny je pro naší firmu nejjednodušším řešením kanceláře přestěhovat do míst, kde se poplatky za parkování nevybírají.
Praha 13 sice získá cca 5 parkovacích míst, ale bude to v době kdy je místa stejně dost, a náš domácí bude muset shánět nové nájemníky (kteří se určitě budou ptát jak je to s parkováním), a místní obchodníci přijdou o peníze, které v této části města každodenně utrácíme. No a samozřejmě problém s parkováním obyvatel ve večerních hodinách zůstane úplně stejný. Ale to Vy určitě víte.
Proto Vás vyzývám abyste zavedení parkovacích zón na Praze 13 nepodpořil!

Na závěr si dovolím trošku ironickou poznámku:
Už se těším až budou parkovací zóny zavedené úplně všude, a nikdo nebude smět jezdit (a parkovat) nikde jinde, než ve svém bydlišti, kde ovšem nebude místo k parkování, protože nikdo nebude jezdit do práce autem... atd, a ještě budeme muset za toto privilegium platit radnicím které se o nás tak hezky starají. Tím bude konečně nesmyslnost celého řešení zřejmá. Ale to už bude pozdě :-).
--
S pozdravem
Ing. Martin Lučanský