Proti vzniku parkovacích zón v Praze 13

Radek Nejedlo

/ #23 Nesouhlas s Modrou zónou

2013-01-10 11:33

Rád bych uvedl důvody, proč nesouhlasím se zavedením placeného stání.
Bydlím na Ulici Fantova, která je v podstatě mezi dvěmi stanicemi Metra. Tedy na obě strany daleko, proč by tady tedy někdo parkoval.

Tak jak bylo uvedeno výše, mám služební vůz, ke lterému nemám právní vztah krom toho, že mi jej zaměstnavatel propůjčil. Kde bych podle Vás měl asi parkovat drahá radnice.
U stanice metra Luka je velmi dlouho oplocený škaredý prostor, který by mohl klidně sloužit pomocí travních dlaždic sloužit jako parkoviště. Odhaduji, že by se v daném prostoru našlo místo pro 40 i více vozů. Proč zde neudělat P+R parkoviště.
Jestli je problém s pakováním, tak je to ve večerních hodinách. Vracím se domů většinou kolem 20-té hodiny a velmi težko hledám místo na parkování. To asi nebude tím, že jsou místa zabrána přespolními. Z 95% když jedu ráno do práce, tak auta, která tam byla, tak tam ještě stojí.
Rozhodně se hodí podívat se na stání pro invalidy. rozhodně nechci, aby jim místa byla zabírána pokud jsou využína. Ale u našeho domu jsou dvě. Jedno je po dobu co tu bydlím prázdné a ještě jsem tam daný vůz neviděl. Druhé, to patří přímo do našeho domu, kdy uživatel se odstěhoval, což vím zcela určite. Proč tedy ty místa tam jsou?
Namalování parkovacích míst, by se také hodilo. Přeci jenom někteří řidiči mají problém postavit auto tak, aby nebyli přes dvě místa. Pravda u obchodních center, kde je to namalované se také najdou experti, kteří by toto měli opravdu trénovat.
Tolik k nesouhlasu, neboť zavední zón mne bude stát jenom peníze a nic mi to nedá.