Stop těžbě zlata

Quoted post

Miloš Kánský
Nepřihlášený uživatel

#50 Těžbu zahájit

2013-11-21 00:33

Vsadím se že valná většina bojovníků proti těžbě zlata, alespoň nějaké to zlato vlastní, třeba ve formě snubního prstýnku. Doporučuji tedy všem blouznivcům, kteří tak brojí proti těžbě ať ho vyhodí a žijí tedy v souladu s ekologií. Nevidím jediný důvod, proč se mají lidé z Mokrska válet doma na sociálních dávkách, když žijí na hroudě zlata. Těžbu jednoznačně povolit a to co nejdříve.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Těžbu zahájit

2013-11-22 15:24:06

#50: Miloš Kánský - Těžbu zahájit

Ano. A máme ty prstýnky dát Kanaďanům nebo nám doporučíte jinou výhodnou variantu?

Miloš Hlávka

#77 Re: Těžbu zahájit

2013-11-28 07:29:46

#50: Miloš Kánský - Těžbu zahájit

Ad: Nevidím jediný důvod, proč se mají lidé z Mokrska válet doma na sociálních dávkách, když žijí na hroudě zlata.

Především to není hrouda zlata, ale spousty mikroskopických částeček, rozptýlených mj. mezi arzénem (na těch cca 100-150 tun zlata ho připadá tak 9000 tun)

Kolik lidí se v Mokrsku "válí doma na sociálních dávkách", nevím, ale myslím, že minimum. Ale i kdyby to byli třeba všichni, myslím, že pořád je menším zlem "válet se doma na sociálních dávkách" než nemít vůbec žádné "doma" a bloudit světem se vzpomínkami na ztracený domov v maringotce, byť třeba i pozlacené, verstehen Sie?


Nepřihlášený uživatel

#84 Re: Těžbu zahájit

2013-11-30 20:35:32

#50: Miloš Kánský - Těžbu zahájit

Pane Kánský, my si zlato necháme, protože víme, že jeho cena poroste. Necháme si jak řetízky, tak zlato v kopci v tom je nejlépe chráněné (narozdíl od ČNB). Vy jako těžař by jste měl práci, ale to je vše. Dostali byste snad slušně zaplaceno, ale do státní pokladny už by se nic nedostalo. Nejde jenom o ekologii, ale i o ekonomiku. Vám jde jenom o Vaši firmu a aby jste měli práci na pár let. To je vše a útočíte tady na lidi co se živý něčím jiným a jde jim o to uchránit poslední nerostné bohatství tohoto státu! Nejde jenom o lidi z Mokrska (ti by dostali náhradu), ale co okolí? Co příroda? Co naše (Vaše) děti? Není lepší to nechat na další generace, tak jak se to před lety nechalo a výrazně se zvedla cena zlata od té doby. Stejní těžaři před dvaceti lety argumentovali, že těžba je výhodná a teď jsou to znovu? Prosím, napište sem aspoň jeden argument, proč by se mělo těžit. Myslím si, že v Mokrsku se nikdo na dávkách neválí. Pár lidí z Mokrska znám (většinu) a všichni mají práci.....


Nepřihlášený uživatel

#88 Re: Těžbu zahájit

2013-12-02 18:27:34

#50: Miloš Kánský - Těžbu zahájit

Pan Miloš Kánský si zřejmě neuvědomuje, že se tady nejedná o sociální dávky toho či onoho, ale o hrozbu ztráty krásné přírody a životních podmínek skvělých a pracovitých lidí. Takovou hloupost napíše zajisté pouze ignorant.

Martin  Holeček