Žádost čechoslováků o nevydání tureckých vojáků z Řecka

Quoted post

lePari

#5 Re:

2016-07-20 19:32

vy si laskavě uvědomte v jaké situaci je řecko. Dlouholeté spory s Tureckem si mají vyhrotit kvůli tureckým vojákům, kteří by bez váhání na Řecko zaútočili, kdyby k tomu dostali rozkaz? Mají riskovat válečný konflikt? Přijedete jim potom na pomoc?  Také jsem petici podepsal, ale ono to není tak lehké a už vůbec bych to nestavěl do role, jak to tady prezentujete vy!!!#4: -  

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Re:

2016-07-20 20:25:45

#5: lePari - Re:  

 Chápu, že to není lehký, ale když Erdoganovi jednou ustoupí, tak už budou ustopovat pořád. Appeasement se už jednou v historii neosvědčil.  Islamistům se nesmí ukázat slabost. A Řecko může těch 8 vojáků případně poslat někam jinam, kde je Erdogan nedostane, napadá mě třeba vojenská vláda v Egyptě, ta islamisty nemusí....Nevím jestli by NATO pomohlo Řecku proti případnému tureckému nátlaku/útoku, ale věřím, že by pomohly ostatní pravoslavné státy v čele s Ruskem. 


Nepřihlášený uživatel

#10 DRe: Re:

2016-07-20 21:17:17

#5: lePari - Re:  

 Dobrý večer, zcela s Vámi souhlasím.

 

Templ

#13 Re: Re:

2016-07-21 06:19:03

#5: lePari - Re:  

 Nevrácení vyžaduje odvahu. Kdyby ji Řeci měli, nedošlo by k rozdělení Kypru. Ale jednou už by mohli zvednout hlavu.


Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re:

2016-07-23 16:48:08

#5: lePari - Re:  

 Řecko je ve svízelné situaci, ale mělo by se pokusit najít nějakou cestičku, aby turecké vojáky nemuselo Erdoganovi vydat. Vojáci jsou ale v ještě horší situaci. Pro Turecko to jsou dzertéři a za dezerci je většinou kulka, takže doma je nic dobrého nečeká !! A že by napadli Řecko ? Ano, kdyby dostali rozkaz, tak pokud by v sobě nenašli sílu a odvahu dezrtovat, by bojovali i proti Řecku - jsou to vojáci a ti plní rozkazy. O rozkazu se nediskutuje, rozkaz se splní a teprve potom snad lze něco namítat! Já osobně si těchto vojáků, co se uchýlili do Řecka vážím a cítím s nimi ! Proto petici sdílím a podepsal jsem mezi prvními.