MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Jenda

#20 Re: upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera)

2017-06-30 21:51

#19: svobodana - upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera) 

 Neznám ho osobně, ale viděl jsem ho a slyšel jsem ho na jednom koncertu, kde měl i malé vystoupení - informaci o sobě a svých představách. Podpořil jsem ho podpisem i finančně a mám v něho naprostou důvěru. A taky myslím, že by ustoupil, jakmile by jeho kandidátství mohlo vést k oslabení rozumného výsledku voleb.

 

Odpovědi

Michal Majzner
Praha 5

#21 Re: Re: upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera)

2017-07-01 07:25:40

#20: Jenda - Re: upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera) 

 Děkuji Vám za podporu a moudrá slova a myslím si to samé. Smysl v jeho podpoře vidím v tom, že mezi lidmi při kampaních a v televizních debatách bude člověk, na kterého se mohu spolehnout, že bude hájit rozumné demokratické myšlenky. Již to samo o sobě je obrovsky cenné. Navíc má dobrý úsudek a sám posoudí, zda má šance v prvním kole nebo zda má smysl někoho jiného podpořit.  Osobně nesouhlasím se včerejším komentářem Lídy Rakušanové, že "tříštění sil" by mohlo vést k vítězství MZ v prvním kole. Jak by k něčemu takovému mohlo dojít? Jedině tak, že by lidé, kteří mají velký odpor k MZ si nedokázali vybrat mezi kandidáty a zůstali doma. To by hrozilo, kdyby naopak bylo málo kandidátů a na jediného rozumného naopak vyplaval nějaký veliký skandál atd.  Jinak mít více kandidátů je bezpečnější .... protože i když se v prvním kole síly rozloží mezi více, stále to bere efektivně jedinému kandidátovi to 1.kolo vyhrát ...   No a ve 2. kole se již rozhodne.  Ale jak jste psali, Marek je velmi rozumný člověk a ve kterékoliv fázi jsem si jist, že se rozhodne optimálně.

No a poslední skvělá věc je ta snad vůbec nejlepší na celé věci  - pokud Marek vejde trochu ve známost díky kampani a slušné politice, může být teoreticky nadějí pro budoucí politiku nejen prezidentskou, pokud bude tomu ochoten věnovat další náročný čas :)