Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#14963 Re: Re: Re: Re: EU

2019-01-15 22:45

#14960: právnik - Re: Re: Re: EU 

Tak to budeš určitě vědět, proč britská Dolní sněmovna vetovala smlouvu s EU ústavní většinou.

Odpovědi

Protirusská ambasáda

#14964 Re: Re: Re: Re: Re: EU

2019-01-16 07:49:42

#14963: - Re: Re: Re: Re: EU 

Není to náhodou proto, že cílem skalních brexiťáků bylo pouze dosažení úspěchu v Russkem ovlivněném hlasování, ale neměli žádnou představu o tom, za jakých podmínek z EU odejít? Teď se projevuje toto politikaření v plné nahotě. Velká Británie není schopna se dohodnout na nějaké verzi textu smlouvy, kterou by předložila státům EU. Jako důvod si nyní vybrali pojistku Irska proti obnovení pevné hranice, čímž by se opět zvýšilo napětí mezi katolíky a protestanty. Včerejší hlasování vlastně není o dohodě s EU, ale jde o vnitřní politiku. Labouristé také nechtějí zůstat v EU a nikdo z konzervativců nechce nahraditit Teresu May. U nás v případě czexitu by byl pochopitelně chaos ještě větší. Stačí se podívat na ten chaos, který kolem sebe šíří estébák. Za ta léta ještě nezjistil, jaké funkce má předseda vlády. No a kdyby ho nahradil Japončík, tak maximálně dosáhne toho, že všichni důchodci půjdou kácet stromy ... na železnice nebo na silnice.

právnik

#14965 Re: Re: Re: Re: Re: EU

2019-01-16 15:29:33

#14963: - Re: Re: Re: Re: EU 

Používateľ "Protirusská ambasáda" to zhrnul pekne, iba doplním, že ak sa chceš dozvedieť bližšie pozadie nezhôd ohľadne brexitu v Británii, odporúčam najnovšie komentáre Petra Schutza (Denník SME). Vcelku pekne analyzuje nezhody ohľadne Mayovej dohody a ohľadne toho, prečo je v britskej politike jej dohoda taká nepopulárna. V stručnosti ide o to, že:

- radikálnym konzervatívcom sa nepáči, lebo chcú "tvrdší" odchod z EÚ a sú za čo najminimálnejšie väzby na európske štruktúry (Mayová ich nedávno skúšala zastrašiť simulovanými dopravnými kolónami pri tvrdom odchode z EÚ, ale ako vidieť, príliš neuspela)

- labouristom sa dohoda takisto nepáči, lebo odchod z EÚ nechcú vôbec. Spokojní by boli s opätovným referendom o brexite, ktoré Mayová odmieta a nazýva to "zradou na voličoch". Je pritom pozoruhodné, že brexit bol v roku 2016 schválený veľmi natesno a od tej doby množstvo jeho zástancov pocítilo reálne dôsledky tohto činu, najmä ekonomického charakteru. Schutz v jednom zo svojich komentárov správne pripomína, že nové referendum by vôbec nebol zlý nápad, lebo od roku 2016 sa nálady v britskej spoločnosti mohli dosť zmeniť, a pravdepodobne sa aj zmenili.

Toto vnímaj len ako náčrt aktuálnej situácie v britskej politike, ak si chceš prečítať viac, vyhľadaj si Schutzove komentáre.


Nepřihlášený uživatel

#14966 Re: Re: Re: Re: Re: EU

2019-01-17 04:38:11

#14963: - Re: Re: Re: Re: EU 

   To poselství  lze  formulovat i tak,  že ... svobodu a demokracii...  je nutné, a stojí za to... bránit. Proti těm největším grázlům obzvlášť. 

    Myšlenky svovody a demokracie  jsou stále živé. A budou živé ještě dlouho potom, co  ti největší grázlové dávno skončí na smetišti dějin.