Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#102

2011-12-27 09:47

Sic nepatřím mezi aktivní zastánce této myšlenky, ale na druhou stranu... Největší letiště v Paříži je Charlese de Gaulla. V New Yorku je letiště Johna F. Kennedyho. Mimochodem, to po něm přejmenovali bezprostředně po jeho smrti v roce 1963. Podobných příkladů jsou mraky. Tedy tohle není specificky český (nebo komunistický) sport. Já bych dokonce řekl naopak. My máme z historie takový mindrák, že většinu elit, či potenciálních vzorů z řad Českého národa si nekonečným relativizováním vymažeme. Než bychom budovali „kult osobnosti“, zůstaneme raději všichni průměrní.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#105 Re:

2011-12-27 09:56:24

#102: -

Mají, no a? Takže mi to musíme mít taky?  Francie má moře, USA mají moře, dokoce i Severní Korea. Kuba má moře....tak jak to, že i my nemáme moře..


Nepřihlášený uživatel

#122 Re:

2011-12-27 10:46:51

#102: -

V Paříži je sice letiště Charlese de Gaulla, ale nikdo mu tak neřekne.Když se zeptáte obyčejných lidí na ulici, tak mu tak nikdo neřekne.Většina odpoví Roissy tam a tam a víte kulový. :) Opět i tam je to otázka několika fanatiků, kteří rádi likvidují fungující systém.

A v NY to třeba smysl má, pač je tam více letišť, tak je dobré vědět, kam to vlastně letíte.V Praze je jen jedno letiště.Ani ten současný název Ruzyně se nikde nepíše.Všude najdete letiště Praha...Takže přejmenování by stejně neposloužilo jako reklama, protože by se to nikde na žádné tabuly neobjevilo. :)

A mimochodem, když už se oháníte Francií a USA, tak mohu říci, že naopak v jiných zemích se letiště jmenují podle čtvrtí či jen měst.Letiště Frankfurt nad Mohanem, Miami, Soul, Madrid - Barajas ( městská část ) nebo Los Angeles International Airport.Vidíte tam nějaké politiky?Já ne. :)

Prostě žádné osobnosti.Jen město a městská část.A to je pro cestující podstatné. :) To je dobré si uvědomit,že letiště je věc dopravy...

T:G:M

#614 Re:

2011-12-28 07:12:24

#102: -

ale měl by se budovat spravný "kult osobnosti" a ne medialní masáží vykonstruovaný obraz!!!