Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Quoted post

Bavor

#3746 Re: absolutní nenávist komunismu !!

2012-01-13 18:15

#15: komunismus je zvěrstvo !! - absolutní nenávist komunismu !!

Václav Havel byl sprostý lhář. Chcete li se přesvědčit, přečtěte si jeho projev při volbě prezidentem:

Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte.Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítel socialismu, že chci obnovit kapitalismus, že jsem ve službách světového imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků. Byly to všechno lži, protože brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika.
Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň, sám odstoupím z funkce. Pro mně není rozhodující, s jakým slovem jsou sociálni jistoty spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly byt daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismus.

A jinde říká: Za svůj třetí úkol považuj i podporu toho, co vede k lepšímu postavení detí, starých lidí, žen, téžce pracujících, příslušníkú národních menšin a vůbec všech občanů, kteří jsou na tom z jakýchkoli důvodů húře než ostatní. Žádné potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale nabízeny tém, kteří je nejvíc potřebují.
Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociálni otřesy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Všichni chceme republiku, která bude starostlivě pečovat o to, aby zmizely všechny ponižující přehrady mezi různými společenskými vrstvami, republiku, v níž se nebudeme dělit na otroky a pány.

Prosté porovnání se skutečností a jeho následné činy - schvalování "humanitárního bombardování", schválení uznání mafiánské "republiky Kosovo, schvalování invaze do Iráku pod smyšlenou záminkou, schvalování agrese v Libii, to vše svědčí o jeho skutečných postojích.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#3751 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2012-01-13 18:36:25

#3746: Bavor - Re: absolutní nenávist komunismu !! 

Václav Havel chtěl víc než mohl splnit. Co je na tom špatného, že byl snílek? Byl to socialista a přestože jsem se spoustou jeho zejména zahraničně politických názorů nesouhlasil a jsem pravicového zaměření, tak mi to nebrání v tom, abych dokázal ocenit jeho přínos zejména před listopadem 1989 a abych se ho zastal proti lidem, kteří teď na něj kydají špínu a k tomu využijí kdejakou záminku včetně této petice.

Václav Havel tvrdil, že chce být prezidentem na jedno volební období. Které to volební období budeme počítat? Prosinec 1989 až polovinu roku 1990? To jistě ne. Nebo bylo tím 1. prezidenským obdobím rozmezí let 1990 - 1992 (rozpad federace, který si nepřál). Prezidentem ČR být nechtěl, ale prý ho jeho přátelé přemluvili. Nevím, co je na tom pravdy. Mimochodem mnozí poukazují na to, že Havel se nechal v roce 1989 zvolit za prezidenta komunisty. Já v tom vidím naopak satisfakci, které se mu dostalo, tím že ho komunisti, kteří ho předtím pronásledovali, volili jako poslušné stádo možná i se strachem, co s nimi bude. Bylo třeba rychle se zbavit prezidenta Husáka jakon hlavního realizátora normalizace. Stejně byl Havel převolen v polovině roku 1990 již demokraticky zvoleným federálním shromážděním.