Konec medvědích farem

Po domluvě budou všechny podpisy předány organizaci Animals Asia , která je přidá k dalším petičním akcím z jiných zemí a budou společně předány Čínské vládě.

Požadavky petice:

- cílem petice je požádat Čínskou vládu, aby vydala zákaz chovu medvědů na odběr medvědí žluči

- aby Čínská vláda podporovala syntetické a byliné produkty místo medvědí žluči

Petice je určená: Čínské vládě

Petiční výbor:

Jarmila Pešová, Veselí nad Moravou

Jiří Peša, Veselí nad Moravou

Helena Hynštová, Vnorovy

Snahou je ukončit medvědí farmy v Číně! Medvědům černým je odebírána žluč za strašlivých podmínek, jsou vystavení nejkrutějším podmínkám. Celý život žijí odmalička v těsných klecích, kde se nemohou ani pohnout.

Tradiční čínská medicína předepisovala deriváty medvědí žluče k nejrůznějším medicínským účelům. Medvědí žluč obsahuje aktivní složku, známou jako Urso-Deoxy-cholová kyselina (UDCA), o které se předpokládá, že snižuje horečky, zlehčuje průběh zánětlivých onemocnění, zlepšuje zrak apod. Nyní ale odbornci vědí, že tuhle látku mohou nahradit byliny. Navíc mnohdy bývá žluč infikovaná.

WSPA ( World Society for the Protection of Animals ) vyšetřovatelé, viděli při odběru známky krutého zoufalství všech medvědů. Medvědi bolestí sténají a bouchají hlavami do klece,žvýkají si vlastní tlapy. Mnoho medvědů při těchto chirurgických zákrocích zemře kvůli komplikacím a nákazám.. Úmrtnost je současně mezi 50 a 60 procenty.. Délka života medvěda, který přežije tuto metody dramaticky zkrácen na pět až deset let.  Někteří medvědi byli nalezeni, jak leží v klecích a z jejich otevřené rány jim neustále vytéká žluč do misky, která leží pod klecí.

Prosím přidejte svůj podpis k petici, podpoříte tím i Vy snažení organizace AnimalsAsia .

Mnohokrát děkuji.

Jarmila Pešová 15.4.2015

Jarmila Pešová    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Jarmila Pešová, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.