Petice za záchranu Music Labu: #ZachranmeLab

ZachranmeLab.jpg

Zdravíme všetkých fanúšikov Music Labu!

Náš otvorený kultúrny priestor od začiatku podporuje mladých umelcov a kultúrnu scénu v Brne.

Tentokrát potrebujeme tvoju pomoc my.

Ako iste vieš, 31.5.2017 začal platiť kontroverzný „protikuřácký zákon“, ktorý vyhnal fajčiarov na ulicu aj na miestach, kde bola fajčiareň stavebne oddelená od zvyšku vnútorných priestorov, tak ako tomu bolo aj s našou fajčiarňou v Music Labe (R.I.P.)
Táto zmena nám však priniesla oveľa viac problémov, než len zvesenie priesvitného závesu do miestnosti a tým najväčším je hluk pred labákom po 22 hodine.

Človek je tvor spoločenský, čo pri kouření platí dvojmo, takže sa pred Music Labom často vytvárajú skupinky ľudí rozoberajúce rôzne nevyhnutné témy. Aj keď ide len o hovorené slovo a jeho hlasitosť neprekračuje povolené normy, zvuk, ktorý pred tým ukryla naša fajčiareň sa voľne nesie ulicou a ruší nájomníkov z bytového domu Opletalova 4.

Povieš si: “no a čo, veď je to teraz v centre všade”, alebo “veď si postavte vonku prístrešok a bude kľud”. Tak jednoduché to, ale nie je.

Dostali sme sa do medzery v zákone, kedy nám hygiena, polícia, ani mesto nevie povedať, či niečo porušujeme, alebo nie. Robili sme nespočetne veľa meraní hluku a hranicu nočného kľudu sme takmer nikdy neprekročili. Na druhú stranu chápeme, že aj pár fajčiarov nájomcom z Opletalovej sťažuje spánok. Hľadali sme preto spoločnú dohodu a možné riešenia. Pamiatkový úrad o prístrešku pre fajčiarov, ktorý by sme boli schopní financovať nechcel ani počuť, keďže sídlime v pamiatkovo chránenej budove. Naša snaha o utíšenie fajčiarov pred Music Labom, či už pomocou plagátov, alebo našich zamestnancov síce pomohla, ale nájomcom nestačila. Urobili sme veľa ústupkov (napr. obmedzenie otváracej doby záhradky a celého klubu), ale nájomníci vo svojom tlaku na vedenie školy pokračujú, čo nás zahnalo do slepej uličky a nám hrozí, že budeme musieť Music Lab trvalo zatvoriť. Dôvodom je najmä to, že si vedenie HF JAMU nie je isté, aký veľký prínos má náš klub pre školu a mesto Brno.

A tu prichádzaš na rad ty!

Veríme, že ak sa nájde dostatočné množstvo ľudí, ktorí sa za Music Lab postavia, dokážeme celú situáciu ustáť. Chceme ťa preto poprosiť o pár sekúnd tvojho života a vyplnenie našej petície za zachovanie Music Labu v Hudobnej fakulte JAMU na Opletalovej 1.

Podpisom tejto petície podporíš nasledovné:
• Zachovanie Music Labu na adrese Opletalova 1 v Brne s otváracími hodinami min. od 17:00 do 01:00.
• Zachovanie letnej záhradky na parkovisku HF JAMU spolu s jej hudobným programom do 22:00.

O našej budúcnosti budeme rozhodovať 11.6.2018 na kolégiu dekana HF JAMU. Uzávierka petície je už 10.6.2018 a preto budeme nesmierne vďační za každý jeden podpis, recenziu, odporučenie, share a akúkoľvek pomoc pri šírení, aby sa za tento krátky čas dostala ku čo najviac ľudom.

Ak máš nápad ako nám v petícií pomôcť, ozvi sa nám na náš FB, alebo cez naše stránky www.musiclab.cz.

Všetkým vám vopred ďakujeme. Veríme, že spoločne dokážeme Music Lab zachrániť a prinesieme vám ešte veľa skvelých koncertov, divadiel, performance, prednášok, premietaní a iných kultúrnych akcií.

S priateľským pozdravom a hudbe zdar,

Music Lab team
#ZachranmeLab