Neberte nám Vičara !!! (pokračování písemné verze)

Neberte nám Vičara !!!

Dovoláváme se akademických svobod zaručených např. Boloňskou deklarací a chceme uplatnit své právo spolurozhodovat jako studenti – členové akademické obce o tom, kdo nás bude vyučovat. Dozvěděli jsme se, že od příštího školního roku pan děkan už nechce prodloužit pracovní smlouvu prof. Vičarovi, který je jediným profesorem na katedře muzikologie FF UP. Odejde-li profesor Vičar, kterého si vážíme jako odborníka, inspirativního, přísného ale spravedlivého učitele i jako umělce, ztratí olomoucká muzikologie konkurenceschopnost vůči jiným muzikologickým pracovištím v ČR – a pro nás studenty atraktivitu a záruku vysokého standardu vzdělání (a tedy kvality výsledného diplomu), takže zvažujeme své další setrvání na katedře.

Prosíme děkana FF UP, aby přehodnotil svůj záměr a naopak podnikl potřebné kroky, aby prof. Vičara na univerzitě setrval jako řádný (nikoli emeritovaný) člen akademické obce.
Zároveň prosíme rektora UP, aby nám pomohl v naší snaze zachovat vysokou kvalitu olomoucké muzikologie.

V Olomouci dne 8. 3. 2016