Ochrana spotřebitele a etika v chovatelství

V reklamách na mléčné výrobky jsou prezentovány farmy zalité sluncem a krávy tam spokojeně běhají po zelené louce. Stavy českých kravínů, ale mohou vypadat také takto. Mlékárny a výrobci mléčných výrobků se od těchto provozů distancují, ale odmítají zveřejnit své dodavatele. Kravín přiznává, že záběry jsou od nich, ale zároveň tvrdí, že to je realita jednoho z nejmodernějších chovů. Dodává, že součástí vybavení chovu je kamerový systém, který umožňuje zootechnikům sledovat záběry z kravína i z domova. Odběratele nejmenuje.

V návaznosti na tuto kauzu bychom chtěli rozšířit zákon č. 634/1992 Sb. (Zákon o ochraně spotřebitele - část druhá, odstavec: Informační povinnosti) o povinnost zveřejnění konkrétních dodavatelů, odběratelů a záběrů z chovu.

Dovolujeme si navrhnout také zákonný požadavek na uvádění konkrétního dodavatele přímo na obalu.

Podpořte právo na poskytnutí informací a možnost vytvořit svou spotřebitelskou volbou tlak na kvalitu chovů.

Platforma pro udržitelný rozvoj a etiku, z.s.    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.

Obdržíte e-mail s odkazem na potvrzení podpisu. Zkontrolujte doručenou poštu (i složku s nevyžádanou poštou)