Ondřej Vaňka-zachránce za mříží

Dnes ve večerních hodinách se mi nasktl neuvěřitelný pohled ve večerních zprávách, kde by měl zmíněný Ondřej Vaňka být odsouzen na dobu 3,5 let za automobilouvou nehodu.

pro větší přehled dle idnes:

Jde o Nehodu Vozu záchranné služby a protijedoucího BMW. Dle soudce řidič sanitky nezvládl řízení a přejel do protějšího pruhu

a z toho důvodu nastala kolize obou zmíněných

Uvažte ale prosím logicky:

1) sanita jedoucí pod světelnou a akustickou výstrahou má ve většině případů absolutní přednost(neřešíme jestli signalizace směla být puštěna)

2)Každý rozumně smýšlející řidič, po registrovaní přibližujícího se vozidla s modrou světelnou a akustickou signalizací, se jí bude snažit vytvořit co největší prostor pro jízdu, tak aby mohla BEZPEČNĚ projet.

K zapnuté signalizaci:

3)na řidiči sanity přece nezáleží posuzovat stav pacienta v případě že převáží osobu jejíchž zdravotní stav může být ohrožen je signalizace přeci na místě.

Důvodem tohoto počinu, ale není posuzovat nehodu nebo její příčiny. je jím fakt, že řidiči sanitek všeobecně zachraňují lidem životy stejně tak jako lékaři, pečují o to abychom se dostaly k lékařské pomoci co nejdříve a myslím si že na rozdíl od všech ostatních v té soudní síni ve které byl p. Vaňka předběžně odsouzen je to nejúctyhodnější člověk. A nevěřím, že by měl být odsouzen a že by měl být zmařený další život jen pro to, že několik lidí touží po pomstě. Chápu odnětí možnosti řídit i finanční odškodnění, které jistě pokryje pojistka ale v žádném případě vězení přeplněné právě takovými "kriminálními živly" jako je pan Vaňka.

Prosím uvažte jestli je to správné a přidejte svoje jméno k této petici aby minimálně pan Vaňka viděl že národ stojí za ním, v lepším případě proto, aby se lidé, kteří chtějí jeho potrestaní, dostaly k širší perspektivě.

PS: prohlašuji že s panem vaňkou nemám nic společného a že mě jen zarazil jeho případ.

Jiří Prášil    Kontaktujte autora petice