OPRAVA KOMUNIKACÍ MEZI OBCEMI ROUDNO – KŘIŠŤANOVICE – DVORCE

My, níže podepsaní občané Křišťanovic a lidé zde bydlící, žádáme hejtmana Moravskoslezského kraje, aby zajistil v co možná nejkratší době finanční prostředky na celkovou rekonstrukci silnic ve vlastnictví MS kraje z a do naší obce.

Tyto komunikace (č. 45213 a č. 45217) jsou v dezolátním stavu a dlouhá léta jsou „zkrášlovány“ pouze nekvalitními opravami výtluků. Jezdíme po nich den co den za prací, na nákupy, k lékaři, do školy, mateřské školky atp. Na těchto cestách si ničíme vlastní dopravní prostředky nejen my, ale i veřejní dopravci, vozidla složek IZS, zásobování, technické služby, motoristé, cyklisté…. Celorepublikový problém je kůrovcová kalamita, která zasáhla i naši oblast a intenzivní přeprava kůrovcového dřeva se na stavu těchto komunikací jednoznačně podepsala.

Na těchto komunikacích je znát, že jsme periferií našeho kraje.

Jitka Rozkošná, Křišťanovice 134, 793 68 Dvorce    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Jitka Rozkošná, Křišťanovice 134, 793 68 Dvorce, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.