Ostudo České republiky senátore Škromachu odstupte!

Podpora výzvy předsedovi Senátu PS-PČR Milanu Štěchovi k iniciování okamžitých kroků vedoucích k urychlenému odstoupení senátora Zděnka Škromacha ze všech politických funkcí a z veřejného života!

Vážený pane předsedo Senátu,

Po další mezinárodní ostudě České republiky - Další světová ostuda ČR: Škromach terezínskou selfie prorazil do světových médií – tentokrát způsobenou Vaším kolegou, místopředsedou Senátu PS-PČR senátorem Zděnkem Škromachem, si Vás dovoluji vyzvat, abyste podnikl v rámci Vašich pravomocí a vysoké společenské odpovědnosti kroky, které by vedly k jeho okamžitému odstoupení z politického a veřejného života země.

Ve vyspělých zemích vede takovéto skándální, dětinské a ničím neomluvitelné jednání, chování a selhání politika, k jeho rezignaci během pár hodin, konci politické kariéry, kdy s omluvou odchází do zapomnění. V tomto případě ani jeho omluva nemůže být vnímána jako omluva. Veřejnost očekává, že se jako předseda Senátu o jeho odstoupení ze všech funkcí senátora a jeho vyloučení ze Senátu, společně se všemi členy Senátu, zasadíte.

Jeho odstoupením vyšle Senát signál občanům, zemi a světu, že i ctihodná organizace, kterou máte tu čest vést, se distancuje ad tohoto primitivního chování svého člena. Politik, který takto dokáže veřejně zneuctít památku milionů obětí nacistického režimu, nepatří mezi politiky a do veřejného života země, která je členem demokratických zemí EU a chce se považovat za kulturní a vyspělou.

Věřím, že máte potřebné pravomoci a nedopustíte, společně se všemi ostatními členy Senátu, aby jeho neodpustitelné chování jako politika a veřejného činitele, zanechalo stopy špíny a primitivnosti i na Vás, Senátu a České republice.

Děkuji Vám za zprávu, jaké kroky hodláte podniknout, aby tato ostudná kauza nebyla odsouzena k zapomenutí,  neprohloubila tak další ostudu ČR a byla důstojně napravena.

Děkuji Vám předem, jistě i jménem všech slušných občanů České republiky, a přeji Vám mnoho zdaru!

V úctě k Vaší neodejmutelné odpovědnosti

předseda SODALES SOLONIS o.s.

Jan Šinágl

V Žebráku dne 30. ledna 2015