Petice na podporu Autonomního sociálního centra Klinika

My, níže podepsaní občané, vyjadřujeme podporu Autonomnímu sociálnímu centra Klinika a žádáme Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových  (ÚZSVM), aby umožnil další setrvání centra v objektu v Jeseniově ulici.

Od března 2015, kdy v budově sociální centrum funguje, se dle našeho názoru, ukazuje, že jde o životaschopný projekt, který prospívá společnosti, svému bezprostřednímu okolí i stavu samotného domu.

Do fungování budovy i každodenního programu věnovaly svůj čas a energii desítky až stovky lidí. Tisíce lidí se dosud zúčastnily široké palety akcí, které mají především sociální, kulturní a vzdělávací charakter. Nejde přitom o úzce zaměřené typy aktivit. Autonomní sociální centrum zahrnuje do svého provozu široké spektrum lidí od mladých aktivistů, přes rodiny s dětmi nebo lidi trpící sociálním vyloučením až po akademiky.

Máme radost, že se může v objektu toto všechno odehrávat. Jsme přesvědčeni, že je důležité, aby se v těchto prostorách mohlo sociální centrum rozvíjet i v dalších letech. Nezištné úsilí mnoha lidí by nemělo přijít vniveč.

Proto vás žádáme, abyste jako úřad podnikl takové kroky, které by vedly k prodloužení smlouvy a umožnily tak další fungování Autonomního sociálního centra Klinika v Jeseniově 60.

Autonomní sociální centrum Klinika
Jeseniova 60, Žižkov - Praha 3