Petice proti před stáčení vína do plastových láhví

306278_2_02.jpg

Nechci před stáčené víno :)

Abychom mohli i nadále prodávat vína z nerezových KEG sudů a nemuseli zdražovat, musíme dle novely od 1.1.2018 fungovat v režimu VINOTÉKA - STÁČÍRNA a "balit" vína pouze do nových PET lahví předem a ne až na přání zákazníka a označit je štítkem stáčírny se všemi povinnými údaji. Dále jsme museli nechat zpracovat HACCP a dodržovat tyto hygienické normy při plnění baleného vína.

Vína stáčíme každý den před otevřením vinotéky a chladíme v lednici, aby se předtočení nijak nepodepsalo na kondici vína. Neprodané víno nebo vína odmítnutá vracíme a odepisujeme jako ztráty. Tyto ztráty však nejsou jen naše ale i pro výrobce vína, kteří jsou pak nuceni zdražovat aby tyto ztráty pokryly.

Celá novela nám velmi stěžuje prodejní strategii a Vaše nákupní zvyklosti.

Cílem je zřejmě omezit či dokonce zrušit sudové víno v ČR ???

Ondřej Moudr    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.