Petice proti rezoluci upírající Izraeli právo na Zeď nářků

My níže podepsaní, požadujeme, aby Česká republika při hlasování na plénu Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) hlasovala proti rezoluci, jejíž návrh schválila výkonná rada této organizace, a která upírá Židům vazby na Chrámovou horu a Zeď nářků v Jeruzalémě. Zeď nářků patří mezi nejposvátnější místa judaismu a je pozůstatkem vnějších hradeb jeruzalémského Chrámu, který pochází z desátého století před naším letopočtem, kdy ho nechal vystavět král Šalomoun. Od té doby se v těchto místech Židé modlili a přinášeli oběti Bohu. Tedy 1600 let před tím než vznikl samotný islám. Z těchto důvodů považujeme návrh dotyčné rezoluce za skandální a antisemitský.

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.

Obdržíte e-mail s odkazem na potvrzení podpisu. Zkontrolujte doručenou poštu (i složku s nevyžádanou poštou)