Petice proti zvláštnímu zpoplatnění nočních linek

My, níže podepsaní, se důrazně ohrazujeme proti úmyslu brněnského magistrátu zavést speciální noční tarif pro brněnské rozjezdy. Nesouhlasíme zejména s rozdělením držitelů předplatních kupónů, "šalinkaret", na ty, kteří budou muset mít zvláštní jízdenku pro noční linky a na ty, kterým postačí klasický kupón. Nově navrhovaný systém znevýhodňuje studenty a důchodce a dělá z nich méněcenné občany, kteří musejí za jednu službu platit dvakrát. V drtivé většině českých měst s nočními linkami žádné zvláštní tarify neexistují, od nočních tarifů upustily i světové metropole. Domníváme se, že tento návrh zkomplikuje cestování pracujícím i studentům, ubere peníze ekonomicky neaktivním občanům a povede k nárůstu černých pasažérů. Přitom podle plánovaných projektů magistrátu se nám argument nedostatku financí jeví jako irelevantní. Magistrát by měl šetřit na svých interních výdajích a nepostihovat Brňany zpoplatněním nočních linek, tedy služby, za kterou si stejně platí.

Pavel Buršík    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Pavel Buršík, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.