Petice proti vyhlášce města Říčany - Povinné náhubky pro psy

Dobrý den,

4.3.2016 oznámilo město Říčany u Prahy novelu vyhlášky O VEŘEJNÉM POŘÁDKU: VYBRANÁ PLEMENA PSŮ MUSÍ NA VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍCH V ŘÍČANECH NOSIT NÁHUBEK. Dle této vyhlášky jsou vybraná plemena psů povinna nosit ve městě náhubek a to přesto, že budou na vodítku. Považuji toto nařízení za hloupé, diskriminační a omezující svobodu občanů i jejich psů. Město sice "na oplátku" slíbilo více košů na exkrementy psů a plochy pro jejich volný pohyb, ale to jsou jen sliby do budoucna, jejichž realizace bude trvat dlouho, ale vyhláška o náhubcích platí už dnes.

Pokud stejně jako já nesouhlasíte s touto novelou vyhlášky, prosím podepište petici.

Seznam diskriminovaných plemen a znění vyhlášky zde

Nasadit psovi náhubek má být znakem slušnosti, nikoli "ostudy" a nemělo by být vynucováno u vybraných plemen, které se tímto seznamem stávají "nebezpečnými". Když už, tak náhubek pěkně všichni.

Ing. Jan Heřmánek    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Ing. Jan Heřmánek, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.