Petice za vybudování oploceného psího výběhu na území města Jihlava.

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním.

My, níže podepsaní, žádáme vedení města Jihlava o vybudování oploceného psího výběhu na území města Jihlava.

Standartní součástí každého většího města, o to spíše města krajského s padesáti tisíci obyvateli, je kromě cyklostezek, dětských hřišť či fitness koutků také jisté zázemí pro majitele psů  či jiných zvířat, která je svému životu potřebují pohyb. Vyčlenění prostoru parku Heulos pro volné venčení je sice chvályhodné, avšak ne zcela bezpečné a moderní řešení.

Optimálním řešením by bylo vybudování oploceného areálu, který by byl přístupný veřejnosti a kde by bylo možné psa vypustit beze strachu o to, že se zaběhne apod.
Poplatky za psy jsou dostatečně vysoké na to, aby něco takového mělo být možné, když už ve městě není funkční systém sáčků na výkaly.

Vyzýváme tedy zastupitelstvo města Jihlava, radu města Jihlava a Služby města Jihlava, aby výše uvedný areál či areály v městě Jihlava vybudovali!

Ondřej Tůma

Ondřej Tůma    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Ondřej Tůma, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.