Petice za zachování letního času

Mám rád letní čas a myslím si že je celkem užitečný. Kdyby nebyl zavedený tak by v červnu bylo ráno přílíš brzo světlo (už ve 3 hodiny) a večer by bylo světlo jen do půl deváté namísto do půl desáté a muselo by se o hodinu dřív svítit. Před sto lety kdy nebyl letní čas to bylo vyhovující. Lidé ráno brzo vstávali a chodívali večer brzo spát protože nebyl elektřina. Kdežto v dnešní moderní době by to nebylo bez letního času ono. Ráno by bylo světlo v letních měsících zbytečně brzo kdy většina lidí ještě spí a večer by se muselo o hodinu dřív svítit. Letní čas je tedy celkem rozumná věc díky které si člověk užije přes jaro a léto více denního světla.

Na druhou stranu bych nechtěl aby byl zavedený celoročně protože by v zimě byla ráno dlouho tma. Stačilo by kdyby byl zaveden jenom do konce září protože už v říjnu bývá kvůli němu ráno dlouho tma a dětem se ráno vstává hůř do školy. Stačilo by tedy aby byl zaveden od konce března do konce září.

Martin Zbranek    Kontaktujte autora petice