Petice za zavedení zón placeného stání na Praze 4 (p. Štěpánek)

Vážený pane starosto Štěpánku,

tímto Vás žádáme o urychlené zahájení jednání s Magistátem Hlavního Města Prahy ve věci zavedení parkovacích zón na Praze 4. Zástupci MČ Praha 4, včetně Vás nesčetněkrát ujišťovali, že zóny zavedeny budou, nicméně už víc než rok se nic neděje.

Magistrát přitom prostřednictvím pana Bc. Václava Lukeše z pověření ředitele odboru rozvoje a financování dopravy MHMP, Ing. Tomáše Kaase informuje mj., že (...) Městská část Praha 4 dříve projevila zájem o zřízení zón placeného stání na vybrané části svého území a provedla některé kroky, které ji k tomu přiblížily. Političtí zástupci jsou ale prozatím ve věci zřizování zón placeného stání nejednotní, pročež se projekt na straně městské části pozastavil. V současné době nemáme od městské části Praha 4 žádné informace naznačující nějaký další vývoj ve věci zón placeného stání. S městskou částí se rovněž nepočítá ani v nejbližších fázích rozšiřování/upravování zón placeného stání.

Zavedení ZPS je v Praze 4 nezbytností z následujících důvodů:

- je ohrožená bezpečnost chodců, kvůli autům parkujícím na nedovolených místech, v křižovatkách a na přechodech pro chodce,

- chybějícím parkovacím místům pro místní,

- zlepšení průjezdnosti Podolského nábřeží, kde kvůli autům parkujícím v pravém jízdním pruhu, se dramaticky snížila průjezdnost vozidel IZS,

- v neposlední řadě jde taky o Vaši důvěryhodnost.

Zároveň Vás žádáme o zlepšení informovanosti veřejnosti v této záležitosti.

Martin Utracki    Kontaktujte autora petice