Petice za zrušení obecní (městské) policie.

Obecní policie stojí ročně zhruba  5 miliard korun. Za tyto peníze z veřejných rozpočtů dostávají občané služby jako je měření rychlosti na rovných přehledných usecích, nebo 100m před dopravní značkou začátek nebo konec obce, pokuty za parkování a nasazování botiček. V mnoha obcích slouží obecní policie jako nástroj k navyšování objemu finančních prostředků v obecní kase. Další činností obecní policie je od 31.5.2017 je kontrola dodržování zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek (protikuřácký zákon). Přitom samotné obce nemají důvěru v obecní policii, že takovou činnost zvládnou, což ukazuje Praha 1 zřizením antikonfliktního týmu, opět za peníze daňových poplatníků.

Jelikož v tam malém státě jakým je ČR nepotřebujeme dvě policie u kterých se jejich činnost z velké části překrývá, tak navrhuji aby byla obecní policie zcela zrušena. Část policistů může přejít k policii ČR, a ten zbytek řeší nedostatek pracovníků na pracovním trhu, který chce vláda řešit dovezením zahraničních pracovníků.