P+R parkoviště na Karlínském náměstí nechceme

My, níže podepsaní občané Prahy 8, prostřednictvím této petice žádáme Radu MČ Praha 8 o zastavení veškerých úkonů vedoucích k přeměně parkovacích ploch na Karlínském náměstí v P+R parkoviště. Současně odmítáme řešení, aby zde vnikly oranžové zóny placeného stání, či hlídané, placené či oplocené parkoviště pro nerezidenty. Taková služba návštěvníkům Prahy nepatří na toto prostranství, které je umístěno v hustě obydlené oblasti a je tradičním centrem komunitního života Karlína i celé Prahy 8. Instalací tohoto parkoviště by došlo k dramatickému zvýšení dynamické dopravy v místě, kde se nachází dětské hřiště, školy, významné množství zeleně, kostel, Dům dětí a mládeže. Pořádají se zde pravidelně sousedské trhy a další kulturní či společenské události.

Prostřednictvím této petice usilujeme o okamžité přehodnocení záměru a vytvoření modrých či fialových zón. Věříme, že naše požadavky budou důsledně projednávány a brány v potaz.

Předem děkujeme.

Petici připravil: