Prohlášení vědců, lékařů a VŠ učitelů k volbě prezidenta

My níže podepsaní vědci, lékaři a vysokoškolští učitelé chceme vyjádřit plnou podporu Karlu Schwarzenbergovi v druhém kole prezidentské volby.

Jsme přesvědčeni, že pan Schwarzenberg může prezidentskému úřadu vrátit důstojnost a hodnoty tolerance, spravedlnosti a velkorysosti, a přerušit tak linii politiky lži, manipulace a mnohostranné nevraživosti. Politiky, která je od 90. let zosobňována Milošem Zemanem a Václavem Klausem, která se pouze navenek tváří jako souboj pravice a levice a která se během přímé volby prezidenta České republiky vrátila v plné síle a ještě semknutější podobě. Její společnou a skutečnou snahou bylo a je minimalizovat vliv společnosti na politické dění, na omezení korupce ve státní správě, na účinné vyšetřování hospodářské kriminality a na neprůhledné financování veřejného prostoru.

Návrat Miloše Zemana do vysoké politiky a vystupňování prvků nenávisti a bezohledné touhy po moci, jehož jsme svědky v posledních dnech, nám připadá natolik závažný a nebezpečný, že jsme se rozhodli veřejně vyzvat spoluobčany k volbě Karla Schwarzenberga českým  prezidentem. Jsme přesvědčeni, že v současné době je to jediný zodpovědný a rozumný krok.

...............................

Dodatek: Tato petice je určena pouze pro členy akademické, lékařské a univerzitní obce s vysokoškolským vzděláním. Signatáře prosíme o použití jejich pracovní emailové adresy pro snadné ověření jejich podpisu. Děkujeme vám za pochopení. Autoři petice.

Lukas Cermak    Kontaktujte autora petice