Projekt Mořský Koník pro chronicky nemocné děti má smysl!

Protože se v médiích a před veřejností rozvířila smysluplnost akce Mořský Koník - pobyt u moře pro chronicky nemocné děti, kdy se uvedlo mnoho nepravd a spekulací, chceme jako rodiče spokojených dětí deklarovat, že tato akce má velký smysl.

U našich dětí se po absolvování 3týdenního pobytu u moře v rámci akce Mořský Koník razantním způsobem snižuje nemocnost po dobu dalších několika měsíců a snižuje se absence dětí ve škole. Pokud děti přesto onemocní, průběh choroby má lehčí formu a snižuje se spotřeba užívání antibiotik.

Nechceme v žádném případě snižovat to, co se přihodilo dětem na 4.turnusu v Černé Hoře, je nám to líto a mrzí nás jejich potíže. Ale je potřeba se dívat na akci Mořský Koník z celkového pohledu a ne dělat závěry jen z turnusu, kde onemocnělo více dětí.

Chceme se jako rodiče chronicky nemocných dětí za akci Mořský Koník postavit, obhajujeme pořadatele i zřizovatele Mořského Koníka.

Vadí nám „mediální honička“ na úspěšnou a oblíbenou akci Mořský Koník, potažmo na Kovotour Plus s.r.o., VZP ČR a MZČR. Z celkového počtu 3000 dětí, které absolvovaly projekt Mořský Koník, jich několik onemocnělo. Ale z toho se přeci nemohou dělat závěry pro celou akci Mořský Koník.

Bohužel negativní medializací několika rodičů, na tomto smysluplném projektu ulpívá v očích nejen veřejnosti negativní stín. Jako rodiče chronicky nemocných dětí se za akci Mořský Koník stavíme, plně obhajujeme vedení Kovotour Plus s.r.o. a všech, kteří o naše děti při letních pobytech pečují. Tito lidé svou práci odvádějí z našeho pohledu více než svědomitě. Víme zcela jistě, že se nebojíme svěřit naše děti do péče vedoucích na letních ozdravných pobytech pořádaných společností Kovotour Plus s.r.o. a plně stojíme za jejich prací i snahou minimalizovat rozsah onemocnění, pokud již nastane. Děkujeme pojišťovně VZP ČR, která akci zaštiťuje a podporuje, protože oni vědí, že smysl tato akce má.

Jitka Vnoučková    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.