Protest proti otevření výukového střediska a školního letového provozu pro výcvik dopravních pilotů v Letecké škole společnosti F AIR, spol. s r.o., na mezinárodním letišti Karlovy Vary – Olšová Vrata

My, členové Spolku přátel Olšových Vrat, občané Olšových Vrat, Hůrek, obcí Pila, Kolová  a Háje atd. protestujeme proti otevření výukového střediska a školního letového provozu pro výcvik dopravních pilotů v Letecké škole společnosti F AIR, spol. s r.o., na mezinárodním letišti Karlovy Vary – Olšová Vrata.

Důvody protestu:

Mezinárodní letiště Karlovy Vary-Olšová Vrata se nachází uprostřed hustě osídlené aglomerace s převažující zástavbou rodinných domů a s dosud příznivými životními podmínkami pro bydlení venkovského typu. Do této aglomerace zasahuje i území CHKO Slavkovský les a lázeňské území.

Školní letový provoz negativně zatíží životní prostředí v celé této lokalitě zejména hlukem a znečištěním ovzduší, neboť školní letový provoz z jedné třetiny až jedné poloviny, z plánovaných 200 letových hodin na jednoho žáka, primárně spočívá v nácviku vzletu    a přistání po několikaminutovém letu (okruhu) nad letištěm, a to i v nočních hodinách.

V souvislosti s aktivitami letecké školy lze očekávat zvýšený silniční provoz v této lokalitě, zejména ve směru Kolová, Háje, Březová, a taktéž ve směru Hůrky a Olšová Vrata. Z těchto důvodů protestujeme proti otevření shora uvedeného výukového střediska letecké školy na Mezinárodním letišti Karlovy Vary – Olšová Vrata a žádáme Zastupitelstvo Karlovarského kraje, aby své rozhodnutí revokovalo a pro realizaci záměru našlo vhodnější umístění.

Hana Janoušková, Spolek přátel Olšových Vrat    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Hana Janoušková, Spolek přátel Olšových Vrat, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.