Proti odvolání Matěje Stropnického z funkce

Dne 23.10.2015 v noci (!) byl ze své funkce radního odvolán PhDr. Matěj Stropnický (SZ).

Návrh na odvolání podal Ing. Václav Novotý (TOP09). Podpořilo ho 12 členů klubu ANO a 8 členů ČSSD plus samozřejmě několik dalších hlasů z opozice.

Jedná se o vypovězení koaliční smlouvy. Důvody pro tento závažný krok se jeví jako silně neopodstatněné a nedostačující.

Stropnický byl náměstkem primátorky hl. m. pro (dosud tolik zanedbanou) oblast rozvoje územního plánu, kde se i nadále zasazoval v "boji" s developerskými společnostmi (iniciativa Tady není developerovo) za čisté město pro lidi.

Jedním z posledních počinů, ke kterým velkou měrou přispěl s iniciativou Magistrála = Nová pražská třída je proměna magistrály v bulvár, zákaz výstavby v zelené lokalitě Trojmezí a Džbán, dále podpora zachování jedinečného kubistického Libeňského most, obrana demolice celého nádraží Bubny pro novou výstavbu, vytvoření příměstského parku, zvýhodnění městské veřejné dopravy pro omezení městského automobilismu, a mnoho dalšího.

Mimo jiné vystupuje samozřejmě proti prolomení těžebních limitů, ničení krajiny,  pro sociální bydlení, společenskou iniciativu, trvale udržitelný rozvoj, solidaritu s válečnými uprchlíky atd.

Nenecháme se připravit o jednoho z mála politiků, který skutečně nezávisle hájí zájmy člověka v praxi.

5.11.2015 před 9h vyjádříme podporu jeho činnosti před Magistrátem na Mariánském náměstí

www.facebook.com/events/812678522191015

Nela Bastlová    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.

Obdržíte e-mail s odkazem na potvrzení podpisu. Zkontrolujte doručenou poštu (i složku s nevyžádanou poštou)