stop novému logu Sokola

Proč vznikla petice?

Chceme zabránit prosazení nesmyslné změny stavájícího loga (znaku), které vychází z původního znaku Sokola. Je krásné, nadčasové a známé po celém světě. Ač nové logo nemá staré nahradit, jen doplnit, vidíme to jako rozstříštění propagace. Najednou budeme na některých materiálech uvádět nové a na některých staré logo. Toto je kontraproduktivní a dojde pouze ještě k většímu roztříštění identitny Sokola.

Čeho chceme dosáhnout?

Naším cílem je získat dostatečnou podporu členské základny Sokola tak, aby byl náš názor vyslyšen. Chceme prosadit používání stávajícího loga Sokola a k němu dopracovat grafický manuál tak, aby byl používán jednotně v celém hnutí. Grafický manuál by měl být vypracován tak, aby byl pochopitelný i pro nás řadové členy, nejen pro odborníky. Dalším cílem je prosazení vytvoření podpory pro jednoty tak, aby pro ně bylo dodržování grafického manuálu snadné a samozřejmé.

Chceme rozpoutat diskuzi o novém logu tak, aby se k němu mohli vyjádřit i řadoví členi Sokola. Tak aby dali najevo svým zástupcům ve výboru ČOS, zda nové logo chtějí či nikoliv.

Nové logo:

Michal Hrotík    Kontaktujte autora petice