Vážení zastupitelé města Valašského Meziříčí, my, níže podepsaní, žádáme o vytvoření Městského útulku pro kočky ve Valašském Meziříčí.

Důvodem je dlouhodobě nikým neřešená situace s toulavými kočkami v ulicích města.
Když jsem nahlásil nález toulavého, podvyživeného kocourka na MP VM, bylo mi řečeno,  že kocourka nemůžou převzít, nemají ho kam umístit, protože ve městě neexistuje útulek pro kočky. Pokud bych na tom trval, tak kocourka převezmou, ale odvezou ho za město, kde ho vypustí. Takovéto jednání MP (která ovšem nemá jinou možnost), ale není řešením situace s volně žijícími a nekontrolovatelně se množícími kočkami v ulicích města. Ty mohou ohrožovat provoz na silnicích, obtěžovat některé obyvatele a kvůli  neexistenci veterinární péče mohou být i přenašeči různých nemocí.
Z tohoto důvodu požadujeme vytvoření Městského útulku pro kočky ve
Valašském Meziříčí nebo rozšíření stávajícího útulku pro psy o místa pro kočky.

AKTUALIZACE 10.09.2018

Odbor komunálních služeb MěÚ Valašské Meziříčí byl pověřen přípravou podkladů o možnosti zřízení útulku v našem městě. Materiál a skutečnosti by měly být předloženy do 2 měsíců k projednání v orgánech města.

Bohdan Grygařík    Kontaktujte autora petice

Vaše e-mailová adresa nebude publikována na našem webu. Autor petice ale uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.