Petice za vytvoření Městského útulku pro kočky ve Valašském Meziříčí.

243.JPGDůvodem je nikdy městem neřešená situace s opuštěnými a toulavými kočičkami v ulicích, které zde žijí prakticky po celém městě a sdružují se v několika koloniích. Žijí, trpí zimou, hladem, různými nemocemi a umírají především pod koly aut.

Materiály (k možnosti vytvoření Městského útulku pro opuštěné kočky) byly projednány dne 3. 12. 2018 s vedením města, se zástupci odboru komunálních služeb, odboru životního prostředí, městské policie, veterinárního lékaře a zástupcem veterinární správy Zlínského kraje, z něhož vyplynulo přistoupit k osvětě zaměřené na prohloubení odpovědného chování majitelů domácích koček. Tato bude posléze vyhodnocena a v případě nutnosti se následně přistoupí k zavedení kastračního programu nebo se přistoupí k zahájení projekčních prací na výstavbu útulku.

Z toho vyplývá, že město VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ zatím nijak nepomůže opuštěným a toulavým kočičkám na svém území a na jejich záchranu neuvolní ani korunu.

Od začátku roku 2019 přistoupila radnice k represivním opatřením. Zakázala krmit venkovní kočičky na ulicích a začaly se ničit jejich zateplené boudičky - což je pro spoustu opuštěných koček bez domova jejich jediná šance na přežití zimy. Cíl radnice je jednoznačný: nechat zemřít co nejvíce toulavých koček ve městě, aby naši konšelé nemuseli nic řešit.

Chci poděkovat za podporu všem dobrovolníkům, drobným dárcům a organizacím, kterým není osud opuštěných a toulavých kočiček ve Valašském Meziříčí lhostejný a snaží se jim pomoci na ulicích našeho města přežít. Děkuji všem, kteří si některou z těchto opuštěných a toulavých kočiček vzali do dočasné péče anebo jim přímo dali nový domov.

Bohdan Grygařík    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Bohdan Grygařík, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.