Vyjádření podpory zahraniční politice ČR a panu ministrovi Petříčkovi

Mgr. Tomáš Petříček, Ph.D.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR

Černínský palác, korespondenční adresa:
Loretánské náměstí 101/5, Praha 1,
118 00                                                     V Praze, 9.1.2019

Vážený pane ministře,

jako zástupci občanských organizací i jako jednotliví občané bychom Vám rádi vyjádřili naši podporu. Považujeme Vás ze evropského politika, který nenechává občany ČR na pochybách, že jsme součástí EU a NATO a že tomu také odpovídá zahraniční politika ČR.

Domníváme se, že po roce 1989 byly principy naší zahraniční politiky a její morální zásady, které definoval především Václav Havel, nastaveny správně. Tyto principy a zásady se postupně vyvinuly ve stav, kdy se Česká republika stala pevnou součástí EU a NATO a rovněž se stala hlasitým zastáncem lidských práv na celém světě.

Díky Vaší činnosti můžeme být alespoň v oblasti zahraniční politiky hrdi na svou zem a cítit se jako Evropané, kteří se nemusí před občany jiných členských států EU a NATO stydět. Děkujeme Vám za Vaši odvahu, nasazení a sílu jít proti proudu. Za Vaší angažovanost v oblasti lidských práv, která se poslední dobou bohužel dostávala do zapomnění. Rovněž tak za Vaší podporu Ukrajině – za posilování právního státu, demokracie a ochranu lidských a občanských práv. Velice oceňujeme Vaší akci, kterou jste podnikl společně se zástupci Francie, kdy jste společně pozvali zástupce ochránců lidských práv v Bělorusku, Ázerbájdžánu, Myanmaru, Vietnamu, Kazachstánu, Rusku a na Kubě. Jsme Vám vděčni, že pravidelně připomínáte důležité okamžiky našich dějin a naléháte poučit se z minulosti. Děkujeme, že upozorňujete na ruskou agresi a hybridní hrozby.

Nedávno jste obdržel dopis podobného znění od skupiny občanů. Nyní nabídli tito občané tento text občanským organizacím a také jednotlivcům k veřejnému podepsání.

Níže podepsané organizace Vám vyjadřují svou podporu a naději, že zůstanete ve funkci až do řádných voleb nebo po celou dobu existence současné vlády. Doufáme, že budete pokračovat v této své politice.

Mimo to, další souhlas vyjadřují občané podpisy formou elektronické petice na tomto odkaze https://www.petice24.com/ pod názvem Vyjádření podpory zahraniční politice ČR a panu ministrovi Petříčkovi.

S úctou

Pulse of Europe, evropské občanské hnutí

Společně to dáme, občanská iniciativa

Ondřej Zeman - Společně Brno - pro dobrou věc, z.s.

Politika a svědomí, z.s., občanské hnutí na podporu hodnot symbolizovaných Václavem Havlem

Jan Cemper, Manipulátoři.cz

Jarek Jesenský, autor projektu Kritické myšlení

Skupina Kaputin - Demokraté

Magdaléna Mruškovičová    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Magdaléna Mruškovičová, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.